Ingezonden persbericht



Charles Leadbeater opent Incubate 2010

Incubate heeft innovatie hoog in het vaandel staan. De site van het multi-disciplinaire festival in Tilburg wordt in wiki-stijl gevuld door het eigen publiek en de organisatie gooide twee jaar geleden het gehele businessmodel open. Voor de openingsactiviteit haalt het festival Charles Leadbeater, een van de toonaangevende denkers over sociale innovatie, naar Nederland.

Charles Leadbeater is de wereldwijde autoriteit op het gebied van innovatie en creativiteit. Hij is een creatief fenomeen en een begenadigd spreker. Als adviseur heeft hij gewerkt voor onder andere Tony Blair, Vodafone en Microsoft. Daarnaast schreef hij voor de Financial Times en The Independent. Als journalist van die laatste krant was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van de roman Bridget Jones Diary. In zijn laatste boek, We-Think: The Power of Mass Creativity, gaat Leadbeater in op de rol van internet als motor van wereldwijde creativiteit en samenwerking.

Tijdens de opening van het Incubate festival bespreekt de Britse auteur de functie van kunst in de steeds veranderende samenleving. Digitalisatie en openheid van communicatie leidt tot veranderingen in het publieke domein en in de verhouding tussen overheid en burger, of tussen klant en verkoper. Welke invloed heeft dit op de manier hoe we met cultuur omgaan en hoe we over de betekenis van cultuur denken? Na zijn openingsspeech zal er een paneldiscussie plaatsvinden met onder andere de commissaris van de koningin Wim van de Donk.

Waar: NWE Vorst
Datum: 12 september 2010
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur
Entree: ¤ 10,- (dagkaart zondag), ¤ 45,- (passepartout ut festival) kaarten te koop via www.incubate.org en de winkels van BelCompany.

Dit programma is een samenwerking tussen Incubate en BKKC en onderdeel van de ambitie van Brabant Stad om in 2018 culturele hoofdstad te worden.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht