Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noorderparkfestival viert verjaardag met 1e Noorderparkloop


1 september 2010

Het Noorderparkfestival bestaat vijf jaar en dat betekent extra feest. Een speciaal onderdeel van het feestelijke programma is op zondag 12 september. Dan opent wethouder Kees Diepeveen officieel de eerste van de drie nieuwe viaducten over de Nieuwe Leeuwarderweg. Hierdoor worden twee parkdelen van het Noorderpark met elkaar verbonden. Een mooie gelegenheid om direct het startschot te geven voor de 1e Noorderparkloop.

De 1e Noorderparkloop is een sportief en recreatief hardloopevenement voor alle leeftijden. Inschrijven is gratis en kan vanaf 10.00 tot 11.00 uur bij het podium in het Volewijcksdeel van het Noorderpark bij de ingang aan de Waddenweg. Vanaf 10.45 uur is er een gezamenlijke warming-up. Tijdens deze warming up vindt de officiële opening van de brug over de Nieuwe Leeuwarderweg plaats, waarna wethouder Kees Diepeveen om 11.00 uur het startschot geeft voor de 1e Noorderparkloop.

Kees Diepeveen: "Met de komst van de drie viaducten over de verlaagde Nieuwe Leeuwarderweg kom je straks gemakkelijk te voet of per fiets van het ene in het andere deel van het Noorderpark. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van het nieuwe Noorderpark. De plek in Amsterdam-Noord om elkaar te ontmoeten, en die bedoeld is voor iedereen: hardlopen, genieten van de rust en het groen, voetballen, een terrasje pakken, een festival bezoeken, het kan er allemaal."

Het parcours van de loop voert via de bruggen over de Nieuwe Leeuwarderweg door alle delen van het Noorderpark. De lengte van een ronde is 3,6 kilometer. Er kunnen maximaal drie rondes worden gelopen, voor zover de conditie en het plezier toelaat. De Noorderparkloop wordt georganiseerd in samenwerking met Atletiekvereniging ATOS.

De 1e Noorderparkloop is onderdeel van het Noorderparkfestival dat op zaterdag 11 en zondag 12 september een kleurrijk evenement biedt voor alle leeftijden. Na de feestelijke, muzikale vuurwerkshow op zaterdagavond aan de Buiksloterweg volgt een bont programma vol muziek, circus, theater, dans voor jong en oud.

Voor meer informatie over de Noorderparkloop en het programma van het Noorderparkfestival, zie www.noorderparkfestival.nl