Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 06 september 2010
VOLENDAMSE DRUGSTEST IN SPUITEN EN SLIKKEN

credits: Roland J. Reinders

NICOLETTE, ZARAYDA EN GERALDINE DOEN HET WEER WEKELIJKS

Durft de jeugd van Volendam nog te snuiven en te trippen nu ze weten dat er thuis een drugstest wacht? Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart en Geraldine Kemper zoeken het tot op de bodem uit in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Spuiten en Slikken. Tijdens de jaarlijkse kermis in het vissersdorp wordt nogal wat drugs naar binnen gehengeld. De gemeente gooide daarom bij alle ouders een gratis drugstest door de brievenbus. Gaan ouders nu echt met een wattenstaafje het speeksel van hun kroost testen? En wat vinden de feestgangers daar van? Spuiten en Slikken is vanaf 12 september iedere zondag om 22.10 uur te zien bij BNN op 3.

In de eerste aflevering zijn presentatrice Regina Romijn en Stoere Verhalen-acteur Geza Weisz te gast in de studio om hun seks- en drugsverhalen aan de grote klok te hangen. Zarayda onderzoekt het fenomeen boegroe, waarbij er een balletje onder de huid van een lul wordt geplaatst. Met name Antiliaanse mannen hopen daarmee vrouwen nog beter te kunnen bevredigen. Zarayda volgt een jongen die het genotsknobbeltje laat plaatsen en praat met een expert over het plezier en het gevaar van zo'n ingreep.

In de nieuwe rubriek Gerries Gasten onderzoekt Geraldine de vooroordelen en het seks- en drugsgebruik van subculturen. Deze aflevering gaat ze op pad met een groep lesbiennes. Betekent het een avond shag roken in een tuinbroek of wordt het een wilde girls night out? De Swaffelbox staat iedere week ergens in een uitgaansgebied in Nederland. HIerin worden de verhalen van de straat over seks en drugs gepeild. De aftrap vindt midden in de nacht plaats op de Neude in Utrecht.

Niet genoeg aan Spuiten en Slikken op tv? Ga dan naar de gloednieuwe website spuitenenslikken.bnn.nl. Naast een hele batterij filmpjes en het Spuiten en Slikken Woordenboek kan de kijker zich dit seizoen ook aanmelden voor het Spuiten en Slikken Testpanel. Een nieuw glijmiddel op de markt? Probeer het uit als testpanellid. Een psychose gekregen als gevolg van cannabisgebruik? Deel je ervaringen en geef tips voor veilig blowen via de Spuiten en Slikken site.

----------