Gemeente Hoorn

Groene kermis tijdens Speeldag NL

Na het succes van vorig jaar organiseren de gemeente Hoorn en Stichting Netwerk ook dit jaar weer de Groene Kermis op 12 september 2010 tijdens het evenement Speeldag NL. Tijdens Speeldag NL kunnen kinderen allerlei spelletjes, activiteiten en games doen. De Groene Kermis is bedoeld om iedereen, van jong tot oud, spelenderwijs bekend te maken met groen denken en doen. Speeldag NL is een nieuw kindvriendelijk evenement in de Hoornse binnenstad dat gratis toegankelijk is. Kinderen kunnen van alles doen, beleven en ontdekken. Deelnemers bieden gratis activiteiten en spelen aan, in de openlucht of in tenten en trailers door de hele binnenstad van Hoorn. Onder de deelnemers vallen grote speelgoedfabrikanten, zoals Playmobil, Goliath, Nintendo, Ravensburger, Hasbro en 999 Games. Er zijn ook Oudhollandse en XXL spelen. Daarnaast presenteren diverse organisaties en musea zich.

Groene kermis Als onderdeel van de Speeldag NL organiseert de gemeente Hoorn samen met Stichting Netwerk op 12 september de Groene Kermis. Hier kan iedereen spelenderwijs kennis maken met groen denken en doen. Zo zijn de spectaculaire super space bikes weer van de partij en komt de bamboebus langs. Daarnaast kunnen kinderen zelf iets moois groens maken om mee naar huis te nemen. Ook zijn er allerlei activiteiten rondom eten, zoals proefjes met ruiken, proeven en smaak. En ook dit jaar is er weer een geweldige quiz waarmee de kids allerlei leuke groene prijzen kunnen winnen.

Cursus Natuurlijk Tuinieren Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kunnen ouders meedoen aan een korte workshop Natuurlijk Tuinieren. Ouders krijgen hier tips over hoe je gemakkelijk een groene en toch ook onderhoudsvriendelijke tuin kunt krijgen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij. Aanmelden kan ook vooraf via www.sme.nl/cursusnatuurlijktuinieren.

Kijk voor een compleet programma van de Speeldag NL op www.speeldag.nl.