Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T 25 augustus 2010

Speelse date van Theater Kikker met Het Utrechts Archief

Archiveren met Kikker Voorstelling door Bert Hana en Oscar Kocken

|   |
Theatermakers Bert Hana en Oscar Kocken laten zich inspireren door oude foto's en brieven, plattegronden en dagboeken, film en ansichtkaarten uit de depots van Het Utrechts Archief. Ze gaan op zoek naar de verborgen verhalen in Het Utrechts Archief en nemen de bezoekers mee op reis door het Utrechtse verleden. En welke capriolen moet je uithalen om zelf in het archief opgenomen te worden?

Locatie: Theater Kikker - Ganzenmarkt 14 - Grote Zaal, Aanvangstijden: 13.00 uur, 15.00 uur en 17.00 uur.

Voor dit programma worden vanaf een half uur voor aanvang gratis kaarten uitgedeeld (op = op).

Bewogen Geschiedenis van Utrecht Historische filmvoorstelling Een compilatie van historische films over Utrecht. vormen een feest der herkenning, evenals de videoprojectie over 'Utrecht: vroeger of later' met beelden uit de Utrecht-collectie. Een kleine fotoexpositie brengt de geschiedenis van de Ganzenmarkt en Theater Kikker in beeld.

Locatie: Theater Kikker - Ganzenmarkt 14 - kleine zaal / foyer Doorlopend: 12:00 - 18:00 uur

Het Archief van Verloren Verhalen
Voorstelling door Theatergroep Ponies, De Maan, Oscar Kocken, Jasper Rijsdijk en Hanna Jansen

Vijf theatermakers, die dit seizoen te zien zijn in Theater Kikker, laten zich inspireren door verhalen uit Het Utrechts Archief. Bijvoorbeeld door een stukje stadsgeschiedenis, een bekende Utrechtse persoonlijkheid uit het verleden of een bijzonder huis. In de verschillende, intieme ruimtes van Het Archief gaan ze flink aan de haal met het verleden. Per voorstellingsronde wordt het publiek verdeeld onder de makers en krijgt de presentatie van één van de makers te zien.

Locatie: Het Utrechts Archief - Hamburgerstraat 28 Aanvangstijden: 13:00 uur, 14:00 uur, 15:00 uur, 16:00 uur, 17:00 uur

Gratis kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang bij de deur van Het Utrechts Archief uitgedeeld, vol = vol

De Ponies

Muziekbakfiets met Brooomm! het Esquire Saxofoonkwartet en Arte Duo

Voor een muzikale kruisbestuiving pendelt de muziekbakfiets tussen Theater Kikker en Het Utrechts Archief. Op deze bakfiets spelen zes muzikanten van drie ensembles, Brooomm!, het Esquire Saxofoonkwartet en Arte Duo, die allen komend seizoen te zien zijn in Theater Kikker. Zij spelefietsen tussen de Hamburgerstraat en Ganzenmarkt en verrassen het publiek op onverwachte plekken.

Doorlopend: 13:00 - 18:00 uur

Meer informatie:
www.hetutrechtsarchief.nl
www.theaterkikker.nl
www.uitfeest.nl