UMC St Radboud


Duchenne Heroes 2010 van start
30-08-2010

Vier mountainbikers uit Nijmegen nemen van 12 tot 18 september deel aan de jaarlijkse sponsortocht Duchenne Heroes. Samen met vierhonderd anderen. Drie van de Nijmegenaren zijn huisarts in opleiding aan het UMC St Radboud.

De vier mountainbikers zijn de 30-jarige Thierry Reijn, de 29-jarige Bob Kuhbauch, de 28-jarige Mark van der Hoogte en de 32-jarige Johan Heuting. Zij vormen het enthousiaste Zember Payrolling Team. Het lukte hen om 10.000 euro aan sponsorgeld bij elkaar te brengen. Een enorme prestatie die niet onderdoet voor de gigantische fysieke en mentale uitdaging van de tocht.

Tocht

De mountainbiketocht is 700 km lang en gaat door vier landen. In Luxemburg is de start. De tocht eindigt in het Nijmeegse park Brakkenstein, via het UMC St Radboud. Het UMC is een van de hoofdsponsors van Duchenne Heroes.

Ziekte van Duchenne

Het geld van de sponsortocht is bestemd voor onderzoek naar Duchenne spierdystrofie. Dit is een ongeneeslijke, erfelijke spierziekte. Veel Duchennepatiƫnten sterven al voor hun twintigste, vaak door hart- of longproblemen.

Meer informatie

Kijk op de websites van Zember Payrolling Team en Duchenne Heroes. Op de site van Duchenne Heroes kunt u de maintainbikers volgen tijdens de tocht.