Provincie Noord-Holland

Bezoek de Noord-Holland Biënnale

30 augustus 2010 -

Van 12 september tot en met 17 oktober vindt de Noord-Holland Biënnale 2010 (NHBNL.10) plaats.

U kunt op verschillende locaties in Noord-Holland tentoonstellingen, ontwerpateliers, lezingen en debatten bezoeken en uw mening geven over onderwerpen die aan de kust spelen. Op zaterdag 11 september opent Rinske Kruisinga, gedeputeerde water van de provincie Noord-Holland, deze beeldende kunstmanifestatie in Bergen.

NHBNL.10 verkent de verandering van de Noord-Hollandse kust - de Noordzee en het IJsselmeer - vanuit het perspectief van de beeldende kunst. Kunstenaars prikkelen bewoners, ondernemers en bezoekers om hun mening te geven over onderwerpen die aan de kust spelen, zoals de dreigende klimaatverandering, ruimtelijke opgaven, migratie, natuur en de identiteit van de kustplaatsen.

Bezoek bijvoorbeeld de fototentoonstelling van Albert van Westing over de binnenduinrand in het kunstenaarscentrum in Bergen, of het buro boulevard in Zandvoort waar uw mening over de Middenboulevard zeer op prijs wordt gesteld. Kijk voor het volledige programma op www.nhbnl.nl. NHBNL.10 maakt onderdeel uit van een serie activiteiten die met kustgemeenten onder het project `Identiteit Kustplaatsen' dit najaar worden georganiseerd om samen na te denken over de toekomst van de kustplaatsen. Wat maakt hen uniek en authentiek? En hoe kunnen ze de identiteit versterken in hun toekomstplannen en de kwaliteit verhogen? De provincie Noord-Holland ondersteunt de gemeenten bij dit culturele traject, omdat het versterken van de kustplaatsen van groot belang is voor de Noord-Hollandse economie en een sterke identiteit onze kust aantrekkelijker maakt voor zowel bewoners, ondernemers als bezoekers.

De Noord-Holland Biënnale wordt iedere twee jaar door Kunst en Cultuur Noord-Holland georganiseerd.

---


* Printen

* Doorsturen

* Toevoegen aan favorieten