Ingezonden persbericht


Kom 12 september naar de officiële opening van De Vrijstaat

Tijdens het Utrechts Uitfeest op 12 september, opent Stichting Via Vinex de grenzen van De Vrijstaat. Dit is een meerjarig project waar kinderen tussen de 6 en 16 jaar zich kunnen vermaken met kunst in alle vormen en maten. Elke seizoen heeft De Vrijstaat een ander thema. Daaromheen wordt een expositie gemaakt en kunnen de kinderen workshops volgen. Verder zijn er verschillende op maat gemaakte programma?s mogelijk, waaronder bijvoorbeeld de kinderfeestjes en kookcafe?s. Dit alles vindt plaats op de boerderij Hofstede ter Weide, die we de afgelopen maanden hebben laten verbouwen tot een echte expositie en speelruimte, en omgeving.

Een unieke verbouwing van de monumentale boerderij heeft plaatsgevonden onder leiding van 2012 architecten uit Rotterdam. Dit architecten collectief werkt op basis van hergebruik. Alle materialen waarmee Hofstede ter Weide is verbouwd hebben reeds een leven achter de rug. Toiletten ingebouwd in oude wijntanks, een atelier van oude ramen en deuren en meubilair van bouwborden maken De Vrijstaat tot een echte kunstlocatie. Tijdens het Uitfeest kan het publiek deze bijzondere plek bewonderen.

Deze unieke opening willen we graag met zoveel mogelijk mensen in Leidsche Rijn en omgeving delen, en daarom willen we ook de pers uitnodigen een kijkje te nemen op deze unieke locatie! De open dag is van 13.00 tot 17.00 en de officiële opening zal vanaf 16.30 plaats vinden. De Vrijstaat wordt officieel geopend door de wethouder Cultuur; Frits Lintmeijer met het Vrijstaat volkslied en De Vrijstaat vlag die gehesen gaat worden.

Wilt u een interview met de oprichters van De Vrijstaat of met een van de kunstenaars, neem dan contact op met Bente Adriaens, via bente@viavinex.nl

Voor meer informatie: www.devrijstaat.nl, info@devrijstaat.nl De Vrijstaat, Hogeweide 3, 3541 BC Utrecht