Gemeente Utrecht


Start P+R campagne op Autovrije Zondag

Mensen die Utrecht bezoeken, kunnen voor slechts ¤4,- één dag parkeren op een PP+R terrein én met maximaal vijf personen verder Utrecht in reizen met tram of bus. Om hiervoor meer aandacht te krijgen, start de gemeente zondag 12 september een speciale campagne. Wethouder Lintmeijer geeft hiervoor om 10.45 uur de aftrap op het Vredenburg tijdens de Autovrije Zondag.

"Voor ¤4,- kun je niet eens een uur in de bbinnenstad parkeren", aldus wethouder Lintmeijer. "Meer mensen moeten dit weten." Daarom deze campagne, die twee jaar duurt. Op evenementen zoals het Autovrije Uitfeest is een P+R campagneteam aanwezig. Op de Autovrije Zondag kunnen bezoekers zich de hele dag laten vervoeren met de elektrische tuk tuk en er is een bijzonder P+R fotosouvenir te krijgen. Dit naast de vele andere activiteiten die dag. Kijk voor meer informatie op www.uitfeest.nl en www.utrecht.nl/autovrijezondag.

Gratis P+R
Hiernaast lanceert de gemeente op 12 september de website www.slimUTRECHTin.nl. Hierop staat onder meer welke P+R je het beste kunt gebruiken als je van buiten Utrecht komt en de route naar de verschillende P+R's. Bezoekers van de Autovrije Zondag zijn van harte uitgenodigd om gebruik te maken van de P+R locaties Veemarkt, Westraven, Muziektheater en Papendorp. Automobilisten kunnen die dag bij deze P+R's gratis hun auto parkeren en gratis verder reizen met de tram of bus.

Op andere dagen is gebruik van P+R ook een goedkope en gemakkelijke optie. De gemeente adviseert bezoekers aan Utrecht de P+R's te gebruiken als men komt winkelen, musea of familie komt bezoeken. Er zijn veel redenen om Utrecht te bezoeken, dus ook veel redenen om gebruik te maken van P+R locaties. En er komen meer locaties bij. Er zijn plannen voor P+R De Uithof met een winkel erbij. Op Hooggelegen komt een P+R met mogelijkheden voor elektrisch vervoer.