Ingezonden persbericht


Zondag 12 september, 15.30 uur

Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere

Entree: 15 euro / 12 euro

Maarten Koningsberger (vocalen) en Roger Braun (piano)

met Schubert's 'Winterreise'

Zanger Maarten Koningsberger behoeft geen introductie en al helemaal niet bij deze vertolking van Schubert's magnum opus. Deze beroemde Nederlandse bariton vertolkt een grote verscheidenheid aan stijlen, zowel in zijn operarollen als in zijn liedrecitals, van oude muziek tot hedendaags, met een keur aan topdirigenten -en ensembles. Met name zijn c.d.-opname van Schubert's 'Winterreise' met pianist Roger Braun is overal hogelijk geprezen. 'Fraaie proeve van liedkunst', zo schreef de Volkskrant bondig en die fraaie proeve is op 12 september in Veere in optimale omstandigheden te ondergaan.

Zaterdag 25 september, 20.00 uur

St. Jacobskerk, Oude Markt 2, Vlissingen

Entree: 15 euro / 12 euro

Ribattuta Vocaal Ensemble o.l.v. Dick Duijst

'Chichester Commissions', met werk van o.a.Leonard Bernstein

In het seizoen 2010-2011 slaat MuziekPodium Zeeland ook puur geografisch wat meer zijn vleugels uit door intensiever samen te gaan werken met andere podia, de St. Jacobskerk in Vlissingen niet in de laatste plaats. Dit concert is enigszins een voorafschaduwing van wat er later in het seizoen nog zal komen. Wel op een voor MuziekPodium Zeeland wat ongebruikelijke dag, maar in Vlissingen is dit dan weer bij uitstek de concertdag.

Voor het voetlicht treedt, het Ribattuta vocale ensemble, welke zich op een keur aan Amerikaanse en Engelse componisten werpt, waaronder Leonard Bernstein, die destijds gewijde muziek hebben geschreven voor de kathedraal van Chichester, van daar ook de in eerste instantie wat duistere titel. Dit is vocale muziek van de meer boeiende soort, die je niet elke dag hoort en waarbij het orgel van de Jacobskerk goed van pas zal komen.