Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 7 september 2010

Beleef het bij Kunstuitleen Utrecht
tijdens Utrecht Uitfeest: zondag 12 september

Iedereen is tijdens het Utrecht Uitfeest op zondag 12 september van harte welkom bij Kunstuitleen Utrecht. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur is er van alles te doen! Op deze dag wordt de bijzondere expositie "Utrechtse Nieuwe 2010" geopend, een tentoonstelling van veelbelovende, pas afgestudeerde kunstenaars en kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete nieuwkomer. Bovendien kunnen kinderen hun creativiteit kwijt tijdens de schilderworkshop van kunstenares Daniela Schwabe. DJs Urban Cowboy & Pussyclap zorgen op deze dag voor de muzikale omlijsting en zullen er met hun swingende muziek een feest van maken bij de kunstuitleen! Tijdens het Uitfeest bieden 160 instellingen in Utrecht een gratis, creatief programma. Op www.uitfeest.nl kunnen geïnteresseerden het totale aanbod aan activiteiten van het Uitfeest bekijken en hun route voor de dag samenstellen.

Opening tentoonstelling jong talent: Utrechtse Nieuwe 2010 Tijdens het Uitfeest op zondag 12 september opent Robbert Roos, hoofdcurator van KAdE in Amersfoort, om 12.30 uur de 7de editie van Utrechtse Nieuwe. Dit is een unieke tentoonstelling van acht veelbelovende, pas afgestudeerde kunstenaars van de Hogeschool voor de Kunsten (HKU). De kunstwerken zijn heel divers - van surrealistische schilderijen, gedetailleerde tekeningen, industriële fotografie tot objecten en multifunctionele stoelen. De jonge kunstenaars zijn uiteraard ook aanwezig en kunnen toelichting geven op hun werk. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de kunstwerken van Ruben Kragt, Pascal Teuling, Laura Sassen, Milou Parthesius, Tjaling Hu, Jivika Biervliet, Marten van Wijk en Martien van den Hoek. Ook bezoekers kunnen meebeslissen welke kunstwerken Kunstuitleen Utrecht aankoopt door hun stem uit te brengen op hun favoriete nieuwkomer. De tentoonstelling van Utrechtse Nieuwe is te zien tot en met 25 september a.s..

Kunstuitleen Utrecht vindt het belangrijk dat het werk van jonge kunstenaars in de uitleencollectie vertegenwoordigd is, en doet derhalve een handreiking aan enkele talentvolle kunstenaars door een aantal werken aan te kopen. Hun werk is eigenzinnig en kondigt een belofte aan. Binnen de brede collectie van Kunstuitleen Utrecht blijven de werken van de Utrechtse Nieuwe niet onopgemerkt en worden, zelfs na jaren, met enthousiasme geleend, zoals de werken van Astrid Rubie, Hidenori Mitsue, Yvonne Lacet en Rob Hornstra.

Schilderworkshop met kunstenaar Daniela Schwabe
Tijdens het Uitfeest kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar een schilderworkshop volgen onder leiding van kunstenaar Daniela Schwabe. Zij is een echte schilder en werkt vanuit kleuren en lijnen zonder vooraf te bedenken hoe een schilderij eruit moet zien. Op deze eigen manier gaat zij ook met de kinderen aan het werk. Daniela Schwabe (1984) is cum laude afgestudeerd aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem.

Gratis paraplu bij jaarabonnement kunstuitleen
Wie op zaterdag 11 september (Open Monumentendag) of zondag 12 september (Uitfeest) bij Kunstuitleen Utrecht een jaarabonnement afsluit ontvangt een gratis, grote, luxe paraplu cadeau! Een unieke manier om te experimenteren met verschillende kunststijlen. Uiteraard ook leuk om cadeau te geven! Voor E 69,- per jaar kan men een kunstwerk naar keuze selecteren uit de ruim 15.000 werken. Een tweede abonnement kost slechts E 36,-.

Kunstuitleen Utrecht, Maliebaan 42, 3581 CR Utrecht. T. 030 - 286 19 80, E. info@kunstuitleenutrecht.nl, I. www.kunstuitleenutrecht.nl.


---