Ingezonden persbericht


Start (S)preekkoren: 12 september

Asis Aynan verzorgt de eerste preek in het programma (S)preekkoren. Hoor jij wat ik geloof op zondag 12 september van 10.30-11.30 uur in de Laurenskerk te Rotterdam. Speciaal voor deze gelegenheid schreef hij het verhaal 'Toe val maar'.

Van september tot en met november organiseert Kosmopolis (S)preekkoren. Hoor jij wat ik geloof in samenspraak met een groot aantal Rotterdamse partners. Het programma bestaat uit drie onderdelen: een korenprogramma gericht op interreligieuze uitwisseling in de wijken, een prekendeel (geïnspireerd op Preken voor Andermans Parochie, 2001) en een slotmanifestatie op 28 november in de Rotterdamse Schouwburg met onderdelen uit de beide programma's, gecombineerd met dialogen, workshops, theater- en muziekoptredens.

Het korenprogramma is een voortzetting van het door Kosmopolis Rotterdam in 2009 geïnitieerde INKOOR: koren met diverse religieuze en culturele inslag zingen gezamenlijk elkaars liederen. Het prekenprogramma volgt dezelfde werkwijze als in de voorgaande editie: voorgangers van verschillende religies preken in elkaars gemeente. De deelnemende religieuze leiders hebben als leidraad voor het programma (S)preekkoren gekozen voor religieuze verhalen over de toevallige ontmoeting. Onderliggende vraag is de betekenis van toeval in religie, oftewel: Toeval bestaat niet?

Start: 12 september
De start van het programma is op zondag 12 september met Asis Aynan als de eerste gastspreker in het prekenprogramma. Zijn verhaal is ingepast in de hoofddienst van het Laurenspastoraat onder leiding van ds. Bert Kuipers in de Laurenskerk, Grotekerkplein Rotterdam. De dienst begint om 10.30 uur. Aansluitend vindt, als opmaat voor het korenprogramma, aan het einde van de dienst in de kerk en om 14.00 uur buiten op het Stadspodium voor de Laurenskerk een concert plaats van een gemengd kinderkoor: Marokkaans Anasheedkoor Al Wahda, Antilliaanse jongerengroep All for Jesus en Surinaams kinderkoor van ZaMuDa.

Asis Aynan
Asis Aynan (1980, Haarlem) is columnist voor onder andere de Achterpagina van NRC Handelsblad.. Hij schreef onder pseudoniem de gastarbeidersroman 'Ik, Driss'. Aynan studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent aan het ROC in Haarlem. www.asisaynan.nl

Meer informatie over dit project en de meest recente agenda staat op www.kosmopolisrotterdam.nl