Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: Temporary Art Centre voorziet skate-event van dosis cultuur

Van skaten hebben ze bij het Temporary Art Centre (TAC) niet zoveel verstand, dus geeft de culturele broedplaats een eigen draai aan het skate event World on Wheels dat deze zondag het centrum van Eindhoven overneemt. World on Wheels is een skate-wedstrijd waarbij inter(nationale) toppers uit het skaten en schaatsen aan de start zullen verschijnen.

TAC gaat de straat op en geeft een cultureel randje aan het sportieve evenement met het streetart project 'TJiLp-TjilP' van TACgenoot Frank van Ansem. Van Ansem heeft zijn roots liggen in de straatkunst-scene van Eindhoven, waar zijn stickers menig lantarenpaal sierden. Sinds enkele jaren heeft hij zijn spuitbussen ingeruild voor kwast en verf. Voor dit evenement keert hij terug naar de straat en pakt uit met twee bijzondere projecten, die een directe relatie met de omgeving aangaan.

Het uitgangspunt voor de twee straatkunstwerken van van Ansem is het kunstwerk 'Tjilp-Tjilp' van het Bossche kunstenaarsduo Ellen Seegers en Arno Tummers, dat sinds 2007 de klimop-muur van de Ventoseflat siert. Van Ansem heeft een vogeltotempaal gemaakt met skeelers als materiaal. Deze wordt zondag opgehangen aan de kraan voor TAC, als een kleurrijk baken voor de marathon rijders.

Verder kun je een verrassende kijk op de Ventoseflat verwachten. Wat hij hier precies gaat maken is nog geheim, maar dat het publiek en skeelerrijders op de hoek van de Vonderweg en Mathildelaan er niet omheen kunnen, staat vast.

Aan de muziekliefhebbers is ook gedacht: met de technobeats van D.J.'s Drs FNTN, Heilmutt Rotti, Penny Pony e.v.a. kunnen zij de zaterdagnacht tot zondagmiddag rekken óf chillen en kijken hoe de skaters zich in het zweet werken voor de cup.

Street art en muziek tijdens World on Wheels, zondag 12 september, 10:00 - 17:00 u, entree gratis. Locatie: Temporary Art Centre, Vonderweg


---



Ingezonden persbericht