Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 12-09-2010

Nepvuurwapen

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werden nepvuurwapens ingenomen bij een kermisattractie.

Omstreeks 20.00 uur zag een agent in zijn vrije tijd een 13-jarige jongen uit Nieuwegein lopen over de Dorpsstraat. De jongen werd aangesproken en vertelde dat hij het niet van echt te onderscheiden (balletjes) pistool zojuist had gewonnen op de kermis. Het wapen werd ingenomen en agenten gingen poolshoogte nemen op de kermis. Bij de bewuste kraam werden 9 nepvuurwapens aangetroffen.

Het is verboden om dergelijke niet van echt te onderscheiden wapen voorhanden te hebben in Nederland (anders dan in bv. Spanje en Frankrijk). Tegen de kermisexploitant is proces-verbaal opgemaakt.

Aangereden in invalidenwagen

NIEUWEGEIN- Op vrijdagmiddag raakte een vrouw gewond bij een aanrijding. Omstreeks 15.50 uur reed een 55-jarige vrouw uit Nieuwegein in haar invalidenwagen over de Bergerveste. Ze kreeg hier geen voorrang van een 38-jarige automobilist uit Nieuwegein en een aanrijding ontstond. Hierbij liep de vrouw een beenbreuk op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Verwarde man

NIEUWEGEIN- Op zaterdagavond werd een verwarde man aangehouden. Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een verwarde man rondliep op het Nypelsplantsoen. De man was inmiddels zijn huis ingegaan en wilde brand stichten in zijn woning. Agenten gingen direct naar binnen en de man kwam in de gang op de agenten af. Peperspray moest gebruikt worden om hem onder controle te brengen. De man, 26 jaar, werd ingesloten voor verhoor en zal psychische hulp krijgen.

Rijden op gestolen fiets

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Omstreeks 00.30 uur zag een motoragent een man (geg.onb) zonder verlichting fietsen over de Overtoom. Nader onderzoek aan de fiets wees ook uit dat deze als gestolen te boek stond. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.