Politie Drenthe

Zondag 12 september 2010

Provincie Drenthe, 12-09-2010

Aangehouden na mishandeling

ASSEN Zaterdagavond heeft de politie aan de Geulstraat een 41-jarige man aangehouden na mishandeling van een 26-jarige buurtbewoner. Deze rende achter een aantal kinderen aan die met een laserpen in zijn woning zouden hebben geschenen. De verdachte bemoeide zich hiermee en gaf hem een flink pak slaag. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek. Het slachtoffer is voor medische behandeling naar de eerste hulp gebracht.

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 18-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden. In een café aan de Grote Kerkstraat had ze ruzie met een 20-jarige vrouw uit Hoogeveen, waarbij ze een glas in haar gezicht had kapot gegooid. Het slachtoffer liep daardoor verwondingen in het gezicht op. De 18-jarige vrouw is aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek.

Alcohol in het verkeer

EMMEN Zaterdagnacht heeft de politie een 51-jarige man uit Musselkanaal aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in een auto over de Boslaan en slingerde behoorlijk. Een blaastest aan het bureau lukte niet waarna de man verder weigerde mee te werken aan een bloedproef. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

COEVORDEN Zaterdagnacht controleerde de politie op de Dr. Picardtlaan een 19-jarige automobilist uit Coevorden. Hij had gedronken, de uitslag van de blaastest was 505, ongeveer 1,2 promille. Omdat hij beginnend bestuurder is, heeft de politie het rijbewijs ingevorderd.

Aanhouding na belediging

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie in het centrum van Hoogeveen een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden na belediging van een agent. Hij wilde niet aan de kant voor de politieauto en schold daarbij de agent uit. Daarop is hij aangehouden.

Aangehouden na bedreiging

HOOGEVEEN Zaterdagnacht heeft de politie een 43-jarige man uit Hoogeveen aangehouden vanwege bedreiging van een aantal mensen. In een woning aan de Wilhelminastraat beschuldigt hij enkele mensen dat ze hem bestolen hebben en bedreigt ze met de dood. Twee weten te ontkomen en waarschuwen de politie, die daarop de verdachte heeft aangehouden. De man is ingesloten in verband met nader onderzoek.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

BORGER Zaterdagmiddag raakte een 43-jarige man uit Noordbroek zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de N374 was gelaserd met 136 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 en de politie controleert hier regelmatig.

Aanhouding na huiselijk geweld

RODEN Zaterdagnacht heeft de politie in Roden een 47-jarige man aangehouden na mishandeling van zijn vrouw. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

Woningbrand

ASSEN Zaterdagnacht is brand ontstaan in een woning aan de Eiberstraat. De brand, vermoedelijk ontstaan door kortsluiting op de zolder, werd door de brandweer geblust. Voor de bewoners van de betreffende woning en die van de naastgelegen huizen wordt tijdelijk onderkomen geregeld.

Op twee internet nieuwssites verscheen kort na de brand het bericht dat een hennepkwekerij op zolder de oorzaak zou zijn en dat er twee personen waren aangehouden. Dit is niet juist. In de woning is geen hennepkwekerij aangetroffen en er zijn geen mensen aangehouden.