Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 12-09-2010

Kop-staartbotsing

AMERFSOORT - Op 11 september heeft op de Hogeweg een kop-staartbotsing plaatsgevonden waarbij drie voertuigen betrokken waren.

De autos reden rond 14.15 uur over de Hogeweg in de richting van Hoevelaken in een langzaam rijdende file. Op een gegeven moment reed men weer ongeveer 50km/u. Door nog onbekende oorzaak werd op voor in de file geremd. Een 63-jarige man uit Hoevelaken zag dit te laat en botste op zijn voorligger. Deze 52-jarige vrouw uit Amersfoort botste vervolgens op een 22-jarige man uit Amersfoort. De vrouw uit Amersfoort is met nek- en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis

Diefstal auto

AMERSFOORT Op 11 september heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het stelen van een auto.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding dat de Belastingdienst een voertuig had gescand die gesignaleerd stond. De politie kon de bestuurder van het voertuig aanhouden op een parkeerplaats langs de A1. De 41-jarige man uit Herveld is aangehouden op verdenking van diefstal auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Openlijke geweldpleging

LEUSDEN De politie heeft op 12 september drie jongens aangehouden die verdacht worden van openlijke geweldpleging.

Omstreeks 01.45 uur kreeg de politie de melding dat op De Roo Van Alderwereltlaan een jongeman in elkaar was geslagen door drie jongens. De jongens waren weggereden op een scootmobiel. De jongens, twee van 16 en een van 17 jaar alle drie uit Leusden, konden even later worden aangehouden op de Groene Zoom. Hierbij bleek ook dat de bestuurder van de scootmobiel te veel had gedronken. Van hem is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de heren is proces-verbaal opgemaakt.

Vernielers aangehouden

LEUSDEN De politie heeft op zondagochtend drie mannen aangehouden die verdacht worden van vernielingen.

In verband met vernielingen de afgelopen weekenden in Leusden heeft de politie extra gesurveilleerd dit weekend. Tijdens deze surveillance zag de politie omstreeks 05.45 uur een groepje jongeren zitten op een muurtje op de Arnhemseweg. Vervolgens hoorden een agent een harde knal, vermoedelijk doordat een van de jongeren met een sleutelbos tegen een verkeersbord had gegooid. De agent besloot zijn onopvallende voertuig te parkeren op een plek waar hij de jongeren in de gaten kon houden. Enige tijd later volgde weer een hard geluid, vermoedelijk afkomstig van een trap tegen wederom een verkeersbord. Dit geluid werd gevolgd door een klap tegen de onopvallende politieauto. Een bier flesje was tegen de auto aangegooid waarbij het voertuig beschadigd raakte. De politie heeft uiteindelijk drie mannen van 20, 19 en 17 jaar uit Leusden aan kunnen houden voor openlijke geweldpleging tegen goederen.

Achtervolging snorfiets

AMERFSOORT De politie heeft op vrijdag 10 september een man aangehouden wegens gevaarlijk weggedrag.

Omstreeks 19.30 uur zagen agenten een snorfiets rijden op de Industrieweg. De passagier van de snorfiets viel op omdat deze een fiets om zijn schouder had hangen. De agenten besloten de snorfiets te volgen en zagen hoe deze door rood reed. De agenten gaven de bestuurder van de snorfiets vervolgens een stopteken, dat hij negeerde. Vervolgens werd de achtervolging ingezet waarbij de passagier de fiets van zich afgooide. Ter hoogte van de Maasstraat reed de snorfietser een schoolplein op. De passagier sprong van de snorfiets en begon te rennen. Een van de agenten zette de achtervolging te voet voort, maar de man wist te ontkomen. Ook de bestuurder van de snorfiets, een 18-jarige man uit Amersfoort wist in eerste instantie te ontkomen. Later kon hij op de Papaverstraat aangehouden worden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding

AMERSFOORT- Op vrijdag 10 september heeft op de Ruimtevaart een ongeval plaatsgevonden waarbij een 51-jarige man uit Hoogland gewond is geraakt.

Omstreeks 16.15 uur kreeg de politie de melding dat er een ongeval had plaatsgevonden. De bestuurder uit Hoogland was met zijn auto tegen een vrachtwagen aangereden. De vrachtwagen was aan het keren, maar stond op het moment van de aanrijding stil. De Hooglander is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.