Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht, 12-09-2010

Aanrijding fiets/bus

UTRECHT- Op vrijdagmiddag raakte en vrouw gewond bij een aanrijding met een bus.

Omstreeks 13.55 uur reed een buschauffeur (geg.onb) over het Lucasbolwerk. Voor de bus stonden auto stil en de chauffeur reed langs deze autos en kwam hierdoor op de andere weghelft terecht. Een 48-jarige fietsster uit Utrecht stak op dat moment net de weg over en werd aangereden door de bus. De vrouw raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Met een gekneusde oogkas en 2 gebroken ribben kon zij het ziekenhuis weer verlaten.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een autokraker aangehouden.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat er in een auto was ingebroken aan de Da Costakade. Agenten gingen direct ter plaatse en in de omgeving werd een 22-jarige man uit Utrecht aangehouden die voldeed aan het opgegeven signalement. De man werd direct ingesloten voor verhoor.

Brandstichter aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een brandstichter aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur kregen politie en brandweer melding van een flatbrand aan de Koningsweg. De brandweer bluste de brand snel en onderzoek wees uit dat er opzet in het spel was. Na onderzoek kon een 28-jarige man uit Utrecht als verdachte worden aangehouden.

De man bekende brand te hebben gesticht vanwege een conflict welke hij had met de bewoner.

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een vernieler aangehouden.

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een auto was vernield aan de Menadostraat. De eigenaar van de auto zag dat jongens tegen zijn auto aanstonden en vroeg of zij ergens anders wilden gaan staan. De eigenaar kreeg een grote mond van de groep en een van de jongens zette een grote kras op de auto. Hierna verdwenen de jongens. Na onderzoek in de buurt kon een 14-jarige jongen uit Utrecht worden aangehouden.

Geslagen

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man geslagen door twee onbekend gebleven jongens.

Omstreeks 02.30 uur fietste een 24-jarige man uit Utrecht over de Alexander Numankade toen hij plotseling van zijn fiets werd geslagen. De man viel op de grond en werd toen meerdere malen met een kettingslot geslagen. Na dit geweld verdwenen de jongen weer op de scooter. De man liep een grote hoofdwond op en mondletsel en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844, district Utrecht.

Door rood

UTRECHT- Op vrijdagmiddag brak een fietser zijn been nadat hij door rood was gereden.

Omstreeks 17.25 uur reed een 15-jarige jongen op zijn fiets over de Thomas A Kempisweg. Bij het oversteken van de weg negeerde hij het rode verkeerslicht en een 25-jarige automobilist uit Utrecht kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen werd aangereden en brak hierbij zijn been.

Autokrakers op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werden drie autokrakers aangehouden.

Omstreeks 03.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een auto aan de Dolomieten. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen op de Ardennen drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. De mannen, in de leeftijd van 19 tot 24 jaar uit Utrecht, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de omgeving werd de opengebroken auto aangetroffen.

Rijden op gestolen fiets

UTRECHT- Op zondagochtend werd een fietsendief aangehouden. Omstreeks 00.05 uur zagen agenten een 20-jarige man uit Utrecht rijden op een fiets over de Hardebollenstraat. Hij werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij op een gestolen fiets zat. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vol door rood

UTRECHT- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Omstreeks 01.10 uur zagen agenten een 20-jarige automobilist uit Utrecht dwars door het rode verkeerslicht rijden op de Plompetorengracht. De man werd gecontroleerd en hij bleek alcohol gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 645 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.