Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 12-09-2010

Dodelijk verkeersongeval op A-59

TERHEIJDEN: In de vroege zondagochtend, omstreeks 05.10 uur, is een nog onbekende voetganger overleden op de A-59 door een aanrijding met auto, bestuurd door een 52-jarige Tilburger. Het ongeval gebeurde tussen de aansluiting met de A-16 en de afrit Terheijden. Vermoedelijk is het slachtoffer daarna nog door een andere auto aangereden.

Waarom het slachtoffer op de snelweg liep is nog niet bekend. Ook de identiteit is nog niet vastgesteld. De politie kreeg ter plaatse assistentie van medewerkers van Rijkswaterstaat en de brandweer. De weg in de richting Hooipolder werd enkele uren afgesloten in verband met een uitgebreid (sporen) onderzoek.

Zes arrestaties bij ongeregeldheden Langstraat 80

WAALWIJK: De politie heeft vannacht tijdens de festiviteiten rondom het loopevenement de 80 van de Langstraat tussen 03.30 uur en 05.00 uur zes aanhoudingen verricht. Voor het feestterrein bij voetbalclub WSC aan de Akkerlaan ontstonden enkele vechtpartijen waarbij dronken jongeren zich tegen de politie keerden. De agenten moesten assistentie aanvragen van collega's uit de eigen regio en de regio Brabant Noord.

Het was erg druk vannacht op en rondom het feestterrein aan de Akkerlaan. Hierdoor ontstonden lange wachttijden van mensen die naar binnen wilden. Bij de ingang raakte een vrouw onwel. Tijdens het wachten op een ambulance werd de sfeer daar grimmig. Rond 03.30 uur ontstond dan ook enkele vechtpartijen. Een deel van het soms dronken publiek keerde zich daarbij tegen de agenten die de rust wilden herstellen. Tijdens dat tumult werden enkele dienders met name nadat zij aanhoudingen hadden verricht, zodanig belaagd dat assistentie collega's werd aangevraagd. Hierop zijn onder meer agenten van de regio Brabant Noord en de politie van het district Tilburg ter plaatse gekomen. Er werd besloten om 05.30 uur het feest ter plaatse te laten stoppen en het voorterrein leeg te maken.

Er werden zes aanhoudingen verricht, vier Waalwijkers (19,19,20 en 27 jaar), een 19-jarige man uit Drunen en een 25-jarige man uit
Kaatsheuvel. Het gaat om zaken als bedreiging, verzet en belediging en het gooien van een steen naar een beveiliger.

Oosterhouter (28) aangehouden voor belediging

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht rond 02.45 uur tijdens het horecatoezicht in het Oosterhoutse uitgaanscentrum op de Markt een 28-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake belediging. De dienders spraken de man aan omdat ze zagen dat hij ruzie stond te maken met een stelletje. Agenten vorderden hem door te lopen. Hij draaide zich om en beledigde de politiemensen.

Pool(38) aangehouden voor huiselijk geweld

KAATSHEUVEL: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.15 uur op aanwijzing van de Bewakingsdienst bij een camping aan de van
Haestrechtstraat een 38-jarige Poolse man aangehouden ter zake huiselijk geweld. De dronken verdachte zou tijdens een ruzie zijn 24-jarige vriendin bij haar nek gepakt hebben en haar hebben bedreigd met een mes. Hij is verzekering gesteld.

Oosterhouter (31) na vrijlating in Tilburg direct weer aangehouden voor belediging

OOSTERHOUT: De 31-jarige Oosterhoutse wildplasser die de nacht van vrijdag op zaterdag werd aangehouden op de Eikdijk is zaterdagmorgen rond 11.55 uur kort na zijn vrijlating uit het Tilburgse cellencomplex opnieuw gearresteerd. Op de Ringbaan West vond hij het kennelijk nodig om agenten met hun herkenbare politieauto passeerden te begroeten met het bekende gebaar door met de gestrekte arm in de hoogte een
middelvinger op te steken. Hij ontkende tijdens het verhoor dit te hebben gedaan.

Voor de zaak in Oosterhout heeft hij een Au-dagvaarding met een schikkingsvoorstel van 500 euro gekregen. Voor de 2e zaak heeft hij een Au-dagvaarding gekregen met als zittingsdatum 21 december 2010.

Vermoedelijke inbreker valt van dak

WAALWIJK: Een nog onbekende man is vannacht omstreeks 03.15 uur gewond geraakt na een val van het da van een bedrijfspand aan de van
Hilststraat. Het gaat vermoedelijk om een inbraakpoging, de politie heeft het slachtoffer echte nog niet kunnen horen. De bewakingsdienst trof aan de zijkant van het gebouw een gewonde man aan. Langs de zijkant van het pand, recht boven het slachtoffer,. hing een oranje touw met knopen. het slachtoffer sprak gebrekkig Engels, hij lijkt in elk geval zijn rechterbeen te hebben gebroken. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft met een hoogwerker nog tevergeefs op het dak gezocht naar eventuele mededaders en andere sporen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-09-2010 10:53 | © Regio Midden en West Brabant |