Politie Hollands Midden

Noordwijk - Vijftien personen onwel in uitgaansgelegenheid

Noordwijk, 12-09-2010 o In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september zijn op de Grent vijftien personen door ambulancepersoneel behandeld. Zij werden onwel nadat er rond 01.15 uur traangas of een soortgelijke stof in een uitgaansgelegenheid op de Grent was vrijgelaten.

Ze werden voor behandeling door ambulancepersoneel in een andere uitgaansgelegenheid opgevangen. Na behandeling konden zij naar huis.

Het publiek in de uitgaansgelegenheid kon snel via de nooduitgangen en de hoofdingang het pand verlaten. Op last van de brandweer is het hele pand ontruimd. Buiten heeft de politie het gebied rond de uitgaansgelegenheid afgeschermd voor onderzoek. Ook is een gebied afgeschermd zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Om alles ordelijk en veilig te laten verlopen alleen al in de uitgaansgelegenheid zelf waren naar schatting 700 man aanwezig zijn ongeveer 40 politieagenten, twee agenten te paard en twee politiehonden ingezet. In overleg met de gemeente zijn de uitgaansgelegenheden op de Grent langer opengebleven waardoor het uitgaanspubliek verspreid en rustig huiswaarts keerde. Er hebben zich verder geen ongeregeldheden voorgedaan.

Onderzocht wordt nog wie verantwoordelijk is geweest voor het vrijlaten van het traangas. Op en in de omgeving van de Grent zijn twee personen aangehouden, een 18-jarige Katwijker en een 18-jarige Noordwijker, die de vorderingen van de politie niet opvolgden. Zij gedroegen zich vervelend cq jutten omstanders op.

Burgemeester Groen heeft zich direct na het gebeurde persoonlijk op de hoogte gesteld van de situatie ter plekke. Ik leef mee met de getroffenen, want het is ingrijpend als een avondje uit op deze manier eindigt. Gelukkig heef naar het zich laat aanzien niemand ernstig letsel opgelopen, aldus Groen. De burgemeester deelde verder mee, zeer onder de indruk te zijn van het adequate en vakbekwame optreden van de hulpdiensten en de algehele controle die de politie na het incident over het gebied uitoefende.