Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 12-09-2010

Tilburger (41) aangehouden voor inbraak

TILBURG: Een 41-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 05.35 uur door de politie aangehouden na een inbraakmelding in een pand aan het Bisschop Zwijsenplein. De Tilburger werd door de agenten op het terrein aangetroffen met een rek vol met snoepgoed uit de bedrijfskantine. Hoe hij binnengekomen is wordt nader onderzocht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Beveiligers betrappen vermoedelijke inbrekers

TILBURG: Twee beveiligingsmedewerkers hebben vannacht rond 03.50 uur bij het oude Veoliagebouw aan de Spoorlaan twee vermoedelijke inbrekers betrapt. De verdachten, twee Tilburgers van 20 en 21 jaar, probeerden aan hun aanhouding te ontkomen, een van de beveiligers werd daarbij in zijn gezicht geslagen. De bewakers hadden geconstateerd dat een rolluik geforceerd was en dat een raam was vernield. Ze hadden de indringers in het pand op een trap aangetroffen. De Tilburgers hadden een breekijzer en een tang bij zich. Ze zijn in verzekering gesteld.

Drie arrestaties tijdens rustige horecadienst

TILBURG: De terrassen in het Tilburgse uitgaanscentrum waren
zaterdagavond goed gevuld en er heerste volgens de dienstdoende agenten een goede sfeer. Toch waren er nog drie arrestaties.

Een 34-jarige Pool werd aangehouden nadat een portier van een
horecazaak op de Heuvelring bij hem een zakje speed had aangetroffen. Verder werd een vechtpartij gemeld in een fastfoodrestaurant op het Piusplein. Ter plaatse bleek de vechtpartij al over te zijn. De politie arresteerde wel een 18-jarige Tilburger wegens het verstoren van de openbare orde en het niet bij zich hebben van een ID-bewijs. Een 20-jarige Tilburger werd omstreeks 04.35 uur op de Heuvel aangehouden ter zake belediging

Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven:

3 x foutief parkeren, 3 x wildplassen en 1 x baldadigheid.

Tilburger (15) gewond na steekincident

TILBURG: Een 15-jarige Tilburgse jongen is vannacht omstreeks 00.30 uur op het Stuivesantplein met een scherp voorwerp in zijn zij gestoken. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. De politie arresteerde een 25-jarige Tilburger die verdacht wordt van dit steekincident. De achtergronden zijn nog niet duidelijk.

Het slachtoffer hing met enkele vrienden op het Plein. De verdachte kwam kennelijk aangefietst en zocht de confrontatie met het
slachtoffer. De jongeren kenden de verdachte bij zijn voornaam. Hij kwam zich rond 02.00 uur melden op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken automobiliste (24) is rijbewijs kwijt

TILBURG: Een 24-jarige Tilburgse is zaterdagavond rond 23.50 uur op de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg betrapt op het rijden onder invloed. De agenten zagen dat de automobiliste met hoge snelheid gevaarlijk slingerend reed. Aanvankelijk reageerde ze niet op het stopteken middels de transparant aan de voorzijde van de politie auto. Pas nadat de agenten met groot licht signalen gaven, bracht zij haar voertuig tot stilstand. Ze moest haar rijbewijs inleveren. Ze
verklaarde vanwege privé omstandigheden niet lekker in haar vel te zitten. Ze had 8 glazen rosé gedronken.

De politie hield zaterdagavond ook nog een gerichte alcoholcontrole op het Gardiaanhof. Hier werden drie bestuurders betrapt die teveel hadden gedronken. Een 47-jarige Tilburger blies 415 ugl, een 24-jarige man uit Berkel-Enschot blies 325 ugl en een 60-jarige man uit Drempt kwam op 350 ugl.

Twee gewonden bij verkeersongeval

BERKEL-ENSCHOT: Zaterdagavond werd omstreeks 18.00 uur een
verkeersongeval met twee auto's gemeld op het Hoekske met de kruising met de Kraan en het Ridderhofspad. Twee betrokkenen raakten gewond. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Er lag een rode Seat in de sloot. Net daarvoor stond de andere auto die betrokken was bij het ongeval een grijze Volvo.

De bestuurder van de Volvo, een 19-jarige man en de bijrijder een 20-jarige man, beiden uit Berkel-Enschot waren al uit het voertuig.

De bestuurder van de Seat, een 21-jarige Tilburger, was ook al uit de auto, hij had een hoofdwond. De bijrijdster, een 19-jarige Udenhoutse, moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Zij en de bestuurder werden naar het ziekenhuis overgebracht. Over hun letsel is niets bekend.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-09-2010 12:29 | © Regio Midden en West Brabant |