Politie Haaglanden

Persberichten 12 september

Haaglanden, 12-09-2010

Jongen (16) neergestoken
Den Haag Een groep jongeren kreeg vrijdag 10 september om 19.30 uur in of nabij een speeltuintje aan de Buinerveenstraat ruzie met 16-jarige jongen uit Den Haag. Het slachtoffer werd daarbij door de jongeren belaagd. Het slachtoffer werd daarbij door een circa 16-jarige jongen vermoedelijk met een mes een aantal keren in zijn rug gestoken. Het slachtoffer wist te vluchten naar een nabij gelegen cafetaria aan de Leyweg. Daar konden hulpdiensten worden gewaarschuwd. De GGD vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. De jongen werd opgenomen op de Intensive Care (IC). Zijn toestand is stabiel en hij maakt het naar omstandigheden goed. De recherche van Bureau Zuiderpark stelt een onderzoek in naar de toedracht. Zaterdag 11 september hielden agenten nabij het speelveldje een getuigen- en buurtonderzoek. Daaruit kwam veel informatie die voor het rechercheonderzoek van belang is. Ten tijde van het incident waren nog veel personen op straat, waaronder ook een aantal kleine kinderen.

Dodelijke ongevallen
Den Haag Bij een verkeersongeval op de Madepolderweg kwam een 33-jarige Pool om het leven. Het slachtoffer reed zaterdag 11 september om 22.25 uur in zijn auto over genoemde weg en raakte daarbij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Het slachtoffer overleed vrijwel direct. Twee inzittenden, een 19-jarige vrouw en een 22-jarige man eveneens afkomstig Polen, raakten bij het ongeval zwaargewond en raakten daarbij bekneld in de auto. De brandweer wist beide slachtoffers uit de auto te bevrijden. De GGD vervoerde daarna beide personen naar het ziekenhuis. Uit eerste verklaringen is gebleken dat de 33-jarige bestuurder vermoedelijk te hard heeft gereden en daardoor de macht over het stuur is verloren. Vrijwel gelijktijdig vond op de Waldeck Pyrmontkade eveneens een dodelijk ongeval plaats. Een 44-jarige Hagenaar liep samen met een 35-jarige plaatsgenoot over straat en zagen daarbij een aanrijdend Randstadrailvoertuig over het hoofd. De 35-jarige man wist het voertuig te ontwijken, de 44-jarige werd door de wagen geraakt. De GGD vervoerde het slachtoffer in kritieke toestand naar het ziekenhuis. In de loop van de nacht bezweek de man aan zijn verwondingen.

Mishandeling op voetbalveld
Den Haag Een 41-jarige Rotterdammer mishandelde zaterdag 11 september om 13.50 uur op een voetbalcomplex aan de Mr P.D. Fortuynweg een 41-jarige man uit Den Haag. De verdachte kreeg onenigheid met de 41-jarige jeugdtrainer en sloeg hem vervolgens met een tas. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis. De politie hield de Rotterdammer aan.

Politie-inzet na melding vuurwapen
Den Haag Meerdere politie-eenheden stelden zaterdag 10 september om 22.00 uur een onderzoek in toen een getuige melding maakte van een vuuwapenincident. De getuige zag dat enkele mannen met een wapen over de Deimanstraat liepen en daarbij dreigende taal uitten naar enkele andere personen. Toen de mannen een woning ingingen, belde de man direct de politie. Agenten hielden uiteindelijk in de woning twee mannen van 21 jaar aan. In de woning werd een vuurwapen aangetroffen.

Op gestolen fiets
Naaldwijk De politie hield vrijdag 10 september om 19.15 uur een 37-jarige inwoner uit Naaldwijk aan. De man reed over het Dreesplein op een gestolen fiets. Het viel de agenten op dat de fiets niet was voorzien van een deugdelijk slot. Na controle bleek dat het framenummer was verwijderd. De man moest zijn fiets inleveren en de politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de fiets.

Meerdere ongevallen
Wateringen en Monster Zaterdag 11 september om 15.45 uur botsten door nog onbekende oorzaak drie personenautos op de Wippolderlaan tegen elkaar. Niemand raakte daarbij gewond. Een taxichauffeur veroorzaakte vrijdag 10 september kort voor middernacht in de Hortensiastraat in Monster een ongeval waarbij eveneens drie personenautos werden aangereden. De ravage was daarbij fors.

Heterdaadje
Naaldwijk Een 16-jarige jongen uit De Lier gooide zaterdag 11 september om 01.10 uur met een leeg bierflesje de kap van een lantaarnpaal op de Molenstraat kapot. Hij had daarbij niet gerekend op de extra ogen van het cameratoezicht. Een agent zag de man op de beelden het flesje gooien en waarschuwde zijn collegas op straat die de jeugdige vandaal konden aanhouden. Ontkennen had aan het bureau dan ook weinig zin. Hij kreeg een proces-verbaal.

Bijzondere vangst
Nootdorp Een getuige belde zaterdag 11 september de politie toen hij in het water langs de Kortelandseweg een aantal kluisjes in het water zag liggen. Politieagenten visten drie kluisjes uit het water. Deze zijn vermoedelijk eerder deze week bij een inbraak in Sliedrecht weggenomen. De recherche stelt een onderzoek in.

Verlate post
Delft Politieagenten zagen zaterdag 11 september om 15.00 uur een 29-jarige postbezorger op een bromfiets het rode licht op de Jacoba van Beierenlaan negeren. Toen zij hem daarover aanspraken, bleek dat de man nog meerdere openstaande boetes (600 euro)moest betalen. Aangezien hij geen geld had, werd de man ingesloten. De post zal nu op een later tijdstip bezorgd worden.

Meisje beroofd van gsm
Delft Twee nog onbekende jongens beroofden vrijdag 10 september kort voor middernacht op de Ruys de Beerenbroucksraat een 14-jarige meisje van haar gsm. Het slachtoffer reed op haar fiets, toen de twee jongen haar van haar fiets aftrokken en haar gsm wegnamen. De daders waren twee jongens van circa 16 jaar oud. Eén had een blanke huidskleur, de andere had een donkere huidskleur.

Op poller
Delft Een 50-jarige automobilist uit Rotterdam botste vrijdag 10 september om 18.45 uur met zijn auto op een poller in de Rotterdamseweg. Volgens de man reed hij bij groen licht op, waarna de poller plotseling omhoog kwam. Zijn auto raakte daarbij fors beschadigd.

Gevalletje waterschade
Delft Toen zaterdag 11 september om 18.45 uur het water via het plafond naar beneden stroomde belden bewoners van een flat aan de Aart van de Leeuwlaan de politie. Agenten ontdekten in het boven gelegen appartement een hennepkwekerij. Door een defect was een waterslang losgeschoten, waardoor de wateroverlast ontstond. De politie nam 519 hennepplanten in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt.

Hennepkwekerijen
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Enkele reis
Zoetermeer Een 35-jarige Pool die vrijdag 10 september om 22.15 uur zonder geldig plaatsbewijs in een voertuig van Randstadrail zat, zal die reis nog lang heugen. De man viel bij een controle door de man en kon geen legitimatiebewijs tonen. Politieagenten die het HTM personeel ondersteunden, constateerden dat de man nog een forse gevangenisstraf in Polen moest ondergaan. Daar werd de man gezocht voor het plegen van een drugsdelict en was hij veroordeeld tot een straf van vier jaar. De man werd ingesloten en gaat van de week terug naar Polen.

Dronken bestuurster veroorzaakt ongeval
Zoetermeer Een dronken automobiliste (24 jaar) uit Den Haag veroorzaakte zaterdag 11 september om 13.30 uur op de Amsterdamsestraat een ongeval. De vrouw reed daarbij een fietsster met haar driejarige dochtertje aan. De vrouw reed na het ongeval door zonder zich om de gevallen fietsster te bekommeren. Een andere automobilist zag het ongeval gebeuren en reed achter de veroorzaker aan. Hij wist de dronken bestuurster klem te rijden, waarbij zij ook de auto van de getuige aan reed. De vrouw heeft vermoedelijk in Zoetermeer meerdere aanrijdingen veroorzaakt. Politieagenten constateerden dat van enkele geparkeerde personenautos de spiegels beschadigd waren. Aan het bureau blies de vrouw 965 ugl. Agenten vorderden haar rijbewijs in en namen haar auto in beslag. De fietsster en haar dochtertje kwamen met de schrik vrij.

Alcohol in verkeer
De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Gewapend op stap
Zoetermeer Politieagenten hielden zaterdag 11 september om 21.35 uur op het Meeuwenveld een 19-jarige Zoetermeerder aan. De jongen liep over straat met een alarmpistool en had in zijn binnenzak een mes. Een getuige belde de politie die hem dan ook aanhield.

Autokrakers aangehouden
Zoetermeer Dankzij een alert reagerende getuige kon de politie zondag 12 september om 04.20 uur in de Petuniatuin twee Zoetermeerders van 18 en 19 jaar aanhouden op verdenking van auto-inbraak. De getuige zag dat de twee jongeren zich verdacht gedroegen bij een aantal geparkeerde personenautos en belde direct via 112 de politie. De getuige sprak daarna de twee Zoetermeerders aan en zag dat één van de twee een autoradio en een oplader in zijn handen had. Beide mannen moest mee naar het bureau en werden voor nader verhoor ingesloten.