Politie Rotterdam Rijnmond

Spijkenisse verijdeld

Overval op snackbar in Spijkenisse verijdeld

Datum publicatie: 12-09-2010 11:55

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft vier jongemannen aangehouden die gisteravond een snackbar aan de Zwanenhoek in Spijkenisse wilden overvallen.

Diverse getuigen zagen een aantal jongens met kousen over hun hoofd in de buurt van de snackbar en belden de politie. De eigenaresse van de snackbar ging afsluiten en had juist de deur op slot gedraaid, toen de jongemannen verschenen.

Diverse eenheden van de politie reageerden op de oproep en waren snel ter plaatse. Daar troffen zij drie jongens aan de achterkant van de snackbar, die er snel in drie richtingen vandoor gingen. Na een korte achtervolging werden al snel twee verdachten aangehouden. Een derde wist aanvankelijk uit het oog te verdwijnen, maar werd later in de buurt op signalement herkend en aangehouden.

De verdachten hadden bij hun aanhouding pantykousen in hun zakken zitten. Een mes werd werd in de buurt van de aanhouding onder een auto aangetroffen.

Een vierde jongen meldde zich later op de avond bij de politie in Spijkenissen en gaf toe 'op de uitkijk' te hebben gestaan. Ook hij is aangehouden. Twee verdachten van 16 en 17 komen uit Spijkenisse, de anderen, beiden 21, komen uit Roosendaal en Den Haag.