Politie Gelderland-Zuid

Goed verlopen Corso en Appelpop

Tiel, 12-09-2010 o Voor de politie is het evenementenweekend in Tiel met haar jubilerende fruitcorso en Appelpop, zeer rustig verlopen. De politie kijkt dan ook tevreden terug op een geslaagd koninklijk bezoek, feestelijk corso en druk bezocht muziekfestival. De gezamenlijke intensieve voorbereiding en daadwerkelijke uitvoering met alle betrokken partners verliep goed.
Er zijn door de politie geen aanhoudingen verricht.

Zaterdagavond stroomde het publiek geleidelijk de stad in. Daarbij kwam veel jeugd met de trein en fiets. Tot 20.30 uur waren bij de transferia Medel en Kerk-Avezaath 6100 kaarten verkocht.

Een aantal bezoekers vertrok vlot na het optreden van de band Blof.

De lichtkrant is korte tijd op de Waterstraat en het station aangezet. Rond 1 uur vannacht heeft de brandweer even het perron verlicht, toen de verlichting uitviel bij het station. Daar waren op dat moment nog enkele honderden vertrekkende bezoekers.

Verkeerscontrole
Door het team verkeershandhaving is toezicht gehouden op alcoholgebruik in het verkeer rondom het evenement. Gecontroleerd werd op de Rivierenlandlaan, de Westeroijensestraat in Tiel en de Beldertseweg in Zoelen.

Tussen zaterdagavond 20.00 en zondagochtend 05.00 uur werkten 700 bestuurders mee aan een blaastest. 4 personen overtraden het wettelijk maximum van 220 ugl. Het hoogst gemeten resultaat was 295 ugl. Alle bestuurders zijn bekeurd.

Overige overtredingen

Twee bestuurders hebben hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze met te hoge snelheid door de bebouwde kom reden. Hun snelheid bedroeg 104 en 110 km/u.

Twee bestuurders reden zonder rijbewijs en 1 automobilist kon zijn rijbewijs niet tonen. (1)

Laatst gewijzigd 12-09-2010 11:56 | © Regio Gelderland-Zuid |