Politie Groningen

Zondag 12 september 2010

Provincie Groningen, 12-09-2010

Duo belaagt agenten

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmorgen twee knapen (14 en 18 jaar) uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een assistentiemelding van een parkeercontroleur. Bij een bekeuringsituatie op het Floresplein in Groningen ontstond een woordenwisseling tussen de parkeercontroleur en de vader van de 18-jarige. Beide knapen begonnen zich ermee te bemoeien. Gealarmeerde politieagenten schoten de parkeercontroleur hierbij te hulp. De 18-jarige knaap uitte direct beledigende woorden in de richting van de dienders. Hierop werd hij aangehouden. Het 14-jarig vriendje was het hier niet mee eens en probeerde de agenten te slaan en te schoppen. Ook hij werd aangehouden. Beide knapen moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Groningen aangehouden. Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Oosterhamriklaan hadden gezien dat de man blikjes bier had gestolen. Toen hij werd aangesproken bedreigde de verdachte het personeel met een mes. Onder bedreiging van het mes vluchtte de winkeldief de winkel uit. Op basis van camerabeelden konden agenten de verdachte in zijn woning aan de West-Indischekade aanhouden. Het mes werd in de woning aangetroffen en is in beslaggenomen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau en is ingesloten. De bedrijfsleider van de supermarkt heeft aangifte gedaan. Er raakte niemand van het personeel gewond. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken snorfietser aangehouden

OUDE PEKELA - Een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela is zaterdagavond door de politie aangehouden. De bestuurder van een bromfiets werd door agenten op de Apollolaan in Oude Pekela gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,5 promille. Ook bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man is na verhoor met een rijverbod van 9 uur heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee gewonden verkeersongeval

GRONINGEN - Bij een verkeersongeval zijn zaterdagmiddag een 34-jarige automobilist uit Oosterwolde (Fr) en een 51-jarige automobilist uit Stadskanaal gewond geraakt. De Oosterwolder merkte op Weg der Verenigde Naties het voor hem rijdend verkeer te laat op. Hij schampte hierbij een opvallende politieauto. Het voertuig van de 34-jarige schoot door en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Tengevolge hiervan moest de 51-jarige bestuurder ook uitwijken en kwam aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail tot stilstand. Beide slachtoffers werden met lichte verwondingen voor onderzoek door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie vermoedde dat de 51-jarige bestuurder uit Stadkanaal alcohol had gedronken werd van hem in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze proef moet uitwijzen of de Kanaalster daadwerkelijk onder invloed heeft gereden. Alle voertuigen raakten beschadigd en moesten door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De Weg der verenigde Naties werd geruime tijd afgesloten voor het verkeer. De politie maakt een rapportage op van het ongeval.

Hennepkwekerij opgerold na brand

ONSTWEDDE De politie heeft zaterdagavond in een schuur aan de Vledderhuizen in Onstwedde een hennepkwekerij opgerold. Politie en brandweer reageerden op een melding van een woningbrand. Bij aankomst bleek er inderdaad sprake van een binnenbrand in een schuur achter een woning. In de schuur werd een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden ruim 250 hennepplanten aangetroffen. De hennepkwekerij zal door de politie worden ontmanteld. Alle goederen zullen hierbij in beslag worden genomen. De politie heeft de 50-jarige bewoner aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Alcomobilist aangehouden

TER APEL - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal aangehouden. De bestuurder werd gecontroleerd op de Kloosterveenweg in Ter Apel. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 0,4 vastgesteld. De beginnende bestuurder mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding na huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 51-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 39-jarige vriendin en 13-jarige stiefzoon in een woning in de Groningse wijk Vinkhuizen te hebben mishandeld. Na de mishandeling ging de verdachte er vandoor. Hij kon snel worden aangehouden door de politie. De Stadjer, die onder invloed van alcohol was, is ingesloten voor verhoor. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Man voor bedreiging aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft zaterdagavond op het terrein van het AZC aan de Hooiweg in Oude Pekela een 17-jarige knaap uit deze plaats aangehouden. Hij zou een medebewoner van het AZC om nog een onbekende reden hebben bedreigd met de dood. Eerder op de avond was de politie al gealarmeerd over een ruzie. Agenten hebben de 17-jarige verdachte aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De politie onderzoekt het voorval.

Jonge vandaal aangehouden

APPINGDAM - De politie heeft zaterdagavond een 15-jarige jongen uit Spijk aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat de hij een bushokje op de Westersingel in Appingedam had vernield. Bij onderzoek bleek dat hij een glazen raam met en steen had ingegooid. Hij moest mee naar het politiebureau. De verdachte werd na verhoor aan zijn vader overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor flessentrekkerij aangehouden

GRONINGEN- De politie heeft zaterdagavond een 36-jarige man uit Groningen aangehouden voor flessentrekkerij. Politieagenten reageerden op een melding van betalingsproblemen bij een tankstation aan de Europaweg in Groningen. Het bleek dat de 36-jarige Stadjer zijn auto had volgetankt maar de rekening niet kon betalen. Na onderzoek werd het de dienders duidelijk dat man dit trucje al zes keer eerder had uitgehaald. Elke keer werd hem een betalingsregeling aangeboden. Hij bleek deze nooit te hebben betaald. Hij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Twee winkeldievegges aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond twee vrouwen (22 en 34 jaar) uit Grijpskerk aangehouden in een winkel aan het Linnaeuspleinin Groningen. Het tweetal werd door personeel betrapt bij het stelen etenswaar. De verdachten maakten gebruik van een geprepareerde tas. Het duo werd door medewerkers gepakt en overgedragen aan de politie. De winkeldievegges moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan. De gestolen spullen zijn in beslaggenomen.De politie maakt proces-verbaal op.

Vechtersbazen aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht drie mannen ( 20 (2x) en 27 jaar) uit Groningen en Den Haag aangehouden voor openlijk geweldpleging en mishandeling. Surveillerende politieagenten zagen dat beide Stadjers het in de Poelestraat aan de stok kregen met de 27-jarige Hagenaar. Dienders zagen dat er over en weer op elkaar werd ingeslagen. Dienders lukte het de vechtersbazen uit elkaar te halen en de rust terug te krijgen. De verdachten zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest is nog onduidelijk. De politie onderzoekt het geweldsincident.

Fietsendief aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft zaterdagnacht een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. Een getuige had gezien dat de Stadjer in de Violenstraat in Groningen een fiets probeerde te stelen. Bij fouillering troffen agenten breek gereedschap bij hem aan. De verdachte moest mee naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen voor belediging aangehouden

WINSCHOTEN De politie heeft zaterdagnacht een 24-jarige man uit Winschoten aangehouden voor belediging. Zonder enige aanleiding werden surveillerende politieagenten door de Winschoter uitgescholden. Hierop werd de man aangehouden. Hij werd op het politiebureau gehoord over de belediging. Na verhoor kon hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de Gelkingestraat een 19-jarige Stadjer aangehouden voor hetzelfde feit. Hij vond het ook nodig om agenten meerdere keren met scheldwoorden te beledigingen. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Omdat de man alcohol had gedronken is hij is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonge bestuurder snel zijn rijbewijs kwijt

VLAGTWEDDE De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs van een 18-jarige bestuurder uit Vlagtwedde ingenomen. Surveillerende agenten zagen de knaap met hoge snelheid rijden in de Schoolstraat in Vlagtwedde. Agenten wilden de bestuurder aanspreken op zijn rijgedrag en gingen achter hem aan. Hierbij bereikten de dienders een snelheid van ongeveer 120 km/uur binnen de bebouwde kom. Na een korte achtervolging kon de bestuurder met gebruik van blauwe zwaailampen tot stoppen worden gedwongen. Het bleek dat de 18-jarige slecht negen dagen in het bezit was van zijn rijbewijs. Hij kon het roze document direct inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Duo aangehouden voor openlijk geweld

GRONINGEN - Twee mannen (17 en 22 jaar oud) uit Rotterdam en Groningen zijn zondagochtend door de politie in de Poelestraat aangehouden. De agenten zagen hoe de mannen een 22-jarige man uit Utrecht belaagden. Agenten zagen dat beide geweldplegers het slachtoffer tegen de grond sloegen en op hem inschopten. Het tweetal werd in de boeien geslagen. Zij zijn ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. De verwondingen van de 22-jarige vielen mee. Hij doet aangifte van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.