Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 12 september

Heiloo, 12-09-2010 o 13.15 uur

Mishandeling

Alkmaar, zaterdag 11 september 2010.

Een 21-jarige man uit Schagen en een 26-jarige man uit Alkmaar zijn rond 2.00 uur aangehouden op het Waagplein in Alkmaar. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 21-jarige Alkmaarder. Die verklaarde om niets te zijn geslagen door het tweetal. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn oog en bovenlichaam. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vijf mannen aangehouden bij vechtpartij

Alkmaar, vrijdag 10 september 2010.

Op de Bergerweg zijn bij een soos van een hogeschool rond 17.30 uur in totaal vijf mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot 28 jaar, allen uit Alkmaar.

De politie kreeg de melding dat deze personen agressief werden en de soos niet wilden verlaten. De politie zag dat een van de mannen dreigde met een fiets te gaan gooien, hij werd aangehouden. Daarop beledigden de andere mannen de agenten en duwden en trekten ze aan de agenten. Alle mannen werden aangehouden. Een medewerkster van de soos verklaarde dat de mannen zich hadden misdragen door met glazen te gooien en binnen te plassen. Een 44-jarige man uit Alkmaar, ook medewerker bij de school, was mishandeld en liep daarbij een gebroken neus op. Een 20-jarige medewerker van de school werd eveneens mishandeld. De verdachten zijn bij de soos terecht gekomen omdat één van hen studeert op de hogeschool. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

Den Helder, zaterdag 11 september 2010.

Rond 3.20 uur zijn een 18-jarige en een 23-jarige man, beiden uit Den Helder, aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een woning aan de Tuinstraat. De politie kreeg om 3.15 uur de melding dat een groep personen aan het inbreken was bij de woning. De politie ging met meerdere autos naar de Tuinstraat en zag mannen op brommers vluchten. Twee van hen konden direct worden aangehouden. De andere mannen worden nog gezocht. Ze gooiden tijdens hun vlucht verschillende spullen die van de braak afkomstig waren weg. Onder andere een gitaar, playstation en sleutels. De scooter waar de 23-jarige man op reed bleek eveneens van diefstal afkomstig. De rechtmatige eigenaar wordt nog opgespoord. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieler aangehouden

Den Helder, zaterdag 11 september 2010.

Net na middernacht is een 42-jarige man uit Den Helder aangehouden op verdenking van het vernielen van een telefooncel. De politie werd gebeld met de mededeling dat iemand een telefooncel bij een supermarkt in de Marsdiepstraat aan het vernielen was. Hij bleek hier twee telefoons te hebben opengebroken en had daarvoor ook werktuig bij zich. Ook bij het Falga winkelcentrum was een telefoon opengebroken. De man wordt hier eveneens van verdacht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is inverzekering gesteld.

Brand aanleunwoning

Wervershoof, vrijdag 10 september 2010.

Bij een aanleunwoning van een verzorgingstehuis heeft rond 16.25 uur een brandje gewoed. Daardoor ontstond een behoorlijke rookontwikkeling in het verzorgingstehuis. Vier personen, in de leeftijd van 53 tot 87 jaar, zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kon de brand snel blussen. De oorzaak van de brand was kortsluiting bij de wasmachine.

Brand kapsalon

Wervershoof, zaterdag 11 september 2010.

Bij een kapsalon heeft rond 4.20 uur een brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie houdt rekening met brandstichting en is daarom een forensisch onderzoek gestart.

Alcoholcontroles

Alkmaar, zaterdag 11 september 2010.

Op de Kanaalkade is tussen middernacht en 2.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Daarbij zijn 51 blaastesten afgenomen. Twee personen hadden teveel gedronken. Zij kregen een rijverbod en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

Schagerbrug, zaterdag 11 september.

Om 1.45 uur is op de Korte Ruigeweg een 22-jarige man uit t Zand aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Opgevoerde bromfiets

Wognum, zaterdag 11 september 2010.

Om 13.00 uur is op de Nieuweweg een 21-jarige man uit Zwaag aangehouden. Een agent zag hem met 70 km/u op zijn brommer rijden binnen de bebouwde kom. Het kentekenbewijs van de bromfiets is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, vrijdag 10 september 2010.

Op de Zuidtangent is een 23-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden omdat hij met 74 km/u door de straat reed. De bromfiets is in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingenomen na forse snelheidsovertreding

Nieuwe Niedorp, zaterdag 11 september 2010.

Het rijbewijs van een 23-jarige man uit Nieuwe Niedorp is ingenomen toen hij om 12.00 uur met zeer hoge snelheid over het Paadje reed. Hij reed 111 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Op het Paadje werd hij aangehouden en is zijn rijbewijs direct ingenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schoorl, zaterdag 11 september 2010.

Een 55-jarige man uit Noord-Scharwoude is aangehouden op de Hondsboscheweg wegens te hard rijden op zijn motor. Een agent zag hem met 133 km/u rijden waar 80 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 11 september 2010.

Een 20-jarige man uit Heerhugowaard is om 19.40 uur aangehouden op de Westtangent wegens te hard rijden. Een agent klokte hem op 101 km/u waar 50 km/u is toegestaan. De man, die net een half jaar zijn rijbewijs had, kon het direct weer inleveren. En tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen brute overval op woning gezocht (tevens homepagebericht)

Hoorn, zaterdag 11 september 2010.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige overval op een woning van het appartementencomplex Het Lijnschip aan het Buurtje. Dit is gebeurd tussen 15.00 en 16.00 uur. De 76-jarige bewoner van het pand was alleen thuis toen er beneden bij de centrale deur werd aangebeld door twee personen. De man deed open en werd onder bedreiging van een vuurwapen vanaf de galerij zijn woning ingeduwd en de overvallers gingen op zoek naar een buit. De dochter van het slachtoffer en haar man arriveerden om 15.35 uur bij de woning van het slachtoffer om wat boodschappen te brengen. Zij overliepen de overvallers en er onstond een worsteling in de woning. De schoonzoon raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Ook de hond van het slachtoffer raakte gewond.

De overvallers gingen er vandoor met een geldbedrag.

De overvallers zijn een blanke man en een getinte man. Zij zijn vermoedelijk weg gevlucht via het Buurtje, voor het water langs en dan bij Onder de Boompjes rechtdoor. De politie zoekt getuigen die het slachtoffer en/of de daders in het begin van de middag nog hebben gezien buiten. Ook is de politie op zoek naar getuigen die na 15.30 uur de verdachten weg hebben zien lopen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 8844.

Aanhouding na mishandeling

Alkmaar, zondag 12 september 2010.

Een 22-jarige man uit Alkmaar is om 3.15 uur aangehouden in het ziekenhuis in Alkmaar. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 19-jarige man uit Heerhugowaard. Het slachtoffer werd eerder die nacht op de Gedempte Nieuwesloot met een slagwapen tegen zijn been geslagen en tegen zijn hoofd. Hierdoor liep de man verschillende verwondingen op aan zijn gezicht en verloor hij een aantal tanden. Aanleiding was vermoedelijk een woordenwisseling. Tegen de verdachte, die voor een verwonding van zijn arm in het ziekenhuis zat, is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles

Zwaagdijk, zaterdag 11 september 2010.

Tussen 18.50 en 20.20 uur is in Zwaagdijk-Oost het verkeer gecontroleerd op te hard rijden. Van de 195 passanten reden 28 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. alle overtreders kregen een bon.

Alkmaar, zaterdag 11 september 2010.

Op de Rijksweg is tussen 19.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1083 passanten reden 161 personen harder dan de toegestane 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km/u. Alle overtreders krijgen een bon toegestuurd.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 11 september 2010.

Een 31-jarige man uit Hoorn is rond 21.30 uur aangehouden in zijn woning omdat hij verwacht werd van het mishandelen van zijn vriendin. De vrouw is in haar gezicht geslagen en liep daarbij letsel op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 11 september 2010.

Een 40-jarige man uit Hippolytushoef is rond 12.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin. De man sloeg de vrouw tegen haar hoofd waarbij zij verwondingen opliep. De man kon mee naar het bureau en is in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Met drank tegen boom

Den Helder, zaterdag 11 september 2010.

Rond 16.30 is op de Parallelweg een 22-jarige man uit Breezand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tegen een boom te zijn gereden terwijl hij onder invloed van drank verkeerde. De man, een beginnend bestuurder, bleek drie keer teveel te hebben gedronken. Ook bleek de man een alarmpistool bij zich te dragen. Dit is in beslag genomen. Zijn rijbewijs kon hij inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.