Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - diefstal bij juwelier                        |

De politie heeft zaterdagmorgen 11 september een onderzoek gestart nadat drie jongemannen bij een juwelier aan de Boliestraat meerdere sieraden hadden gestolen.
De politie kreeg de melding rond 09.50 uur. Drie jongens zouden een ruit van de juwelier vernield hebben. Zij hebben vervolgens meerdere sieraden weggenomen en zijn er met de buit op een grijze scooter vandoor gegaan. De scooter was voorzien van een blauwe kentekenplaat waarin de cijfers '06' en de letters 'HD' voorkwamen. De jongens droegen donkere kleding en petjes. Eén van hen had een lichtkleurig vest aan. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Ook is er een sms-alert verstuurd waarin de politie getuigen opriep zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Ook riep de politie mensen op die foto's of filmpjes van het incident gemaakt hebben te bellen met 0900-8844.

|     |Borculo - Poging woninginbraak                            |

Zaterdagmiddag 11 september is er getracht in te breken in een woning aan de Van Coeverdenstraat in Borculo.


De poging inbraak is om 18.15 uur ontdekt. Men is vermoedelijk via de achterzijde van de woning binnengekomen. Er wordt niets vermist. Waarschijnlijk is men gestoord tijdens de poging inbraak en ontkomen. Het signalement van de vermoedelijke daders (twee mannen en een vrouw) luidt:


Man 1: ongeveer 25 jaar, tenger postuur, 1.85 m., getinte huid, witte pet, groot litteken brandwond aan linkerzijde gezicht.


Man 2: ongeveer 30 jaar, groot fors postuur, 1.85-1.90, getinte huid, zwart achterover gekamd haar, wit T-shirt.


Vrouw: ong. 30 jaar, mollig, lang zwart haar, blauw hemdje, donkere rok met bruine/zwarte motieven, slippers, goudkleurig schoudertasje.


De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.

|     | Heelweg - Man overleden bij aanrijding                   |

Een 72-jarige man uit Amsterdam is zaterdag 11 september overleden na een aanrijding met een personenbusje op de kruising Bosboombroekerweg en de Parrallelweg in Heelweg. Twee andere personen zijn gewond geraakt.


Het ongeval is rond 18:50 uur bij de hulpdiensten gemeld. De 72-jarige man reed met een 57-jarige bestuurder uit Amsterdam in de auto op de Bosboombroekerweg. Bij de kruising met de Parrallelweg ontstond een aanrijding met het busje waarin een 42-jarige man uit Lichtenvoorde zat. De 72-jarige bijrijder is overleden, de twee anderen zijn gewond geraakt.

|     |Aalten - Oproep getuigen winkeldiefstal                   |

De politie roept getuigen op die tips hebben over een winkeldiefstal voor een textielwinkel aan de Landstraat in Aalten op woensdag 8 september zich te melden bij de politie.


De politie heeft vrijdag 10 september twee vrouwen uit Aalten aangehouden op verdenking van diefstal. Na verhoor zijn beide vrouwen weer in vrijheid gesteld. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van deze diefstal.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --