Politie Kennemerland

Persbericht weekend 10, 11 en 12 september 2010

Kennemerland, 12-09-2010

Verdachten aangehouden met gestolen bromfiets, softdrugs en boksbeugel

OVERVEEN 11 september Twee jongemannen op een bromfiets trokken rond
01:30 uur de aandacht van de politie, omdat zij beiden zonder helm reden op de Bloemendaalsweg. Na staandehouding wist het tweetal
-Amsterdammers in de leeftijd van 17 en 19 jaar- niet te vertellen waar de bromfiets waarop zij reden, vandaan kwam. Hierop werden beide Amsterdammers aangehouden op verdenking van diefstal van de bromfiets. Bij onderzoek op het politiebureau bleek de bromfiets inderdaad afkomstig van diefstal te zijn en tijdens de fouillering van een van de verdachten, bleek dat hij in het bezit was van een een aantal zakjes hennep. In de bromfiets werd een boksbeugel aangetroffen en dit werd evenals de softdrugs- in beslag genomen. Beide Amsterdammers werden ingesloten voor nader onderzoek. De 19-jarige Amsterdammer bleek meerdere onheroepelijk vonnissen te hebben openstaan.

Poging diefstal scooter

VIJFHUIZEN, 10 september Enkele getuigen schakelden rond 23:30 uur de politie in, omdat zij hadden gezien dat een tweetal jongens een scooter hadden gestolen vanaf het parkeerterrein van de feesttent aan de Zijdewinde. In een steegje van de Rowlandstraat zag de politie twee jongens met een scooter. Bij het zien van de politie renden zij hard weg en lieten de scooter vallen op het wegdek. Hierbij raakte zowel de scooter beschadigd als een aldaar geparkeerde auto. Het tweetal wist helaas te ontkomen. De bromfiets zal worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaar en de eigenaar van de beschadigde auto is door de politie op de hoogte gebracht.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

BURGERVEEN, 12 september De meldkamer van politie kreeg rond 01:20 uur een inbraakalarm binnen van een pand aan de Leimuiderdijk. De politie was snel ter plaatse en met behulp van twee politiehonden konden in het bedrijfspand twee verdachten op heterdaad worden aangehouden. Zij waren in bezit van inbrekerswerktuig. De verdachten, een 36-jarige Rotterdammer en een 38-jarige man uit Ridderkerk werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Vrouw op de fiets aangereden

HAARLEM, 11 september Rond 10:25 uur ontstond in de Hoofmanstraat een aanrijding tussen een 61-jarige Haarlemse op de fiets en een personenauto. De bestuurster van de personenauto, een 40-jarige Haarlemse, negeerde de geslotenverklaring toen zij vanaf de Zijlweg de Hoofmanstraat in reed. Zij reed hierbij vermoedelijk tegen de Haarlemse fietsster aan, die hierdoor ten val kwam. De fietsster bleek diverse schaafwonden te hebben opgelopen en is ter plekke door ambulancepersoneel behandeld.

Lichtmast uit de grond gereden

IJMUIDEN, 11 september Na een melding van een aanrijding, trof de politie op de Linnaeusstraat rond 00:40 uur een omvergereden lichtmast aan op de rijbaan. Bij de lichtmast werden ook onderdelen van een auto aangetroffen. Volgens een getuige zou een witte bestelauto betrokken zijn geweest bij de aanrijding met de lichtmast. Na een kort onderzoek, trof de politie in de Zeewijk een witte bestelauto aan met schade. De auto miste de onderdelen die aangetroffen waren nabij de lichtmast. De auto stond op naam van een bedrijf en de politie heeft de auto laten wegslepen en in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in om de bestuurder te achterhalen.

Hoofddorper gewond na steekincident

HOOFFDORP, 11 september Een 23-jarige Hoofddorper raakte even na 01:00 uur gewond, nadat hij door een tweetal jongens in zijn zij was gestoken met een steekwapen. De Hoofddorper had in de bus ruzie gekregen met twee jongens. Op de halte Toolenburg volgde een vechtpartij, waarbij de Hoofddorper een steekwond opliep. Op aanwijzingen van getuigen en een nader onderzoek, kon de politie even later twee verdachten aanhouden: een 15-jarige en een 17-jarige Hoofddorper. Beiden zijn ingesloten en de recherche stelt een onderzoek in.

Openstaand vonnis

VELSEN-ZUID, 10 september Een 60-jarige automobilist uit Lelystad werd door de politie in de middag staandegehouden op de Amsterdamseweg. De man bleek nog een onherroeppelijk vonnis te hebben openstaan voor een bedrag van 250,-- euro. De man werd meegenomen naar het politiebureau in Velsen, waar hij het bedrag betaalde. Hierna kon hij zijn weg weer vervolgen.

Verdacht van winkeldiefstal

HEEMSKERK, 11 september Een 58-jarige vrouw uit Uitgeest is zaterdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Gerrit van Assendelfstraat, op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw werd meegenomen naar het politiebureau en tegen haar is proces verbaal opgemaakt.

Automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol

HAARLEM, 10 september Een 23-jarige inwoner van Velsen-Noord werd bij een alcoholcontrole op het Delftplein rond 19:40 uur door de verkeerspolitie aan de kant gezet, omdat hij had gedronken. De beginnend bestuurder bleek bijna 3x de limiet te hebben overschreden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HAARLEM, 10 september De verkeerspolitie hield rond 20:00 uur een 35-jarige Haarlemmer aan tijdens een alcoholcontrole op het Delftplein. De Haarlemmer bleek ernstig onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HEEMSKERK, 11 september Een 23-jarige automobilist uit Heemskerk kreeg extra aandacht van de politie, omdat hij even voor 03:00 uur met hoge snelheid over de Karshoffstraat reed. Op de Jan van Kuikweg wisten de agenten de man veilig aan de kant te zetten en namen zij een blaastest af. De 23-jarige Heemskerker bleek flink onder invloed van alcohol te verkeren: hij blies ruim 4x de limiet. De man is aangehouden, tegen hem is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BEVERWIJK, 11 september Een 20-jarige automobilist uit Beverwijk werd door de politie even voor 02:00 uur aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol over de Wim Sonneveldlaan reed. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

HOOFDDORP, 11 september Een 41-jarige automobilist uit Lelystad werd door de politie tijdens een alcoholcontrole op de Kruisweg aangehouden, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Bromfietsers met slok op

IJMUIDEN, 10 september De politie heeft een 44-jarige IJmuidenaar aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol op zijn bromfiets had gereden. De man werd om 19:20 uur meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalystest. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

VIJFHUIZEN, 11 september De politie heeft rond 21:45 uur een 16-jarige bromfietser uit Vijfhuizen aangehouden, nadat hij met een slok op op zijn bromfiets reed.

Fietser met slok op

HAARLEM, 11 september Een 52-jarige Haarlemmer bleek rond 05:20 uur met zijn fiets te zijn gevallen op de Spaarndamseweg. De man had teveel gedronken en was hierdoor niet in staat veilig te fietsen. Omdat hij verwondingen had aan zijn gezicht, is hij door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling.

Dronken man in voortuin

HAARLEM, 11 september De assistentie van de politie werd rond 00:20 uur gevraagd op de Wagenweg, waar een dronken man in een voortuin zou liggen. Toen de politie daar aankwam, bleek een 29-jarige Heemstedenaar in een voortuin te liggen en niet aanspreekbaar te zijn. Ambulancepersoneel heeft de man weer bij laten komen, maar de Heemstedenaar wenste verder niet mee te werken aan een onderzoek door de ambulancebroeders. De man werd recalcitrant, begon in een tuin te plassen en werd beledigend tegen de hulpverleners. De politie besloot de man aan te houden en de Heemstedenaar verzette zich hier tevergeefs tegen. Hij werd aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Openlijke geweldpleging

HAARLEM, 10 september De politie heeft rond 21:30 uur in de Zijlstraat een 18-jarige man uit Wekerom en een 23-jarige Zandvoorter aangehouden na een openlijke geweldpleging. De verdachten hadden ruzie gekregen met een 19-jarige man, die hierbij letsel opliep in zijn gezicht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Straatroof met vuurwapen

BEVERWIJK, 11 september Rond 17:30 uur kwam bij de meldkamer van politie binnen dat vier vrouwen in de Breestraat waren bedreigd met een vuurwapen door vermoedelijk drie mannen. Twee daders waren er op een rode scooter vandoor gegaan en een dader te voet. De politie is een zoekactie gestart en heeft assistentie van de politiehelicopter gevraagd. Op basis van een signalement konden twee verdachten worden aangehouden bij de Emplacementsweg; een 16-jarige jongen uit Rijswijk en een 17-jarige IJmuidenaar. Beide verdachten zijn door de politie ingesloten. De derde verdachte werd niet gevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar deze beroving. Mensen die meer kunnen vertellen over de daders of over deze straatroof, kunnen zich in verbinding stellen met basisteam IJmond-Noord via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Aangehouden met gestolen kabels

HAARLEM, 11 september Een 20-jarige man uit Den Dolder werd rond 07:10 uur door de politie op de Kampersingel aangehouden op verdenking van diefstal. De man liep met een hoop kabels, die thuis hoorden bij een bouwproject in de omgeving. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek en de kabels werden in beslag genomen. Deze zullen worden teruggegeven aan de eigenaar.

Kop-staart aanrijding

HAARLEM, 11 september Rond 15:05 uur bleek op de Wagenweg ter hoogte van de Spanjaardslaan een kop-staart aanrijding te hebben plaatsgevonden tussen drie personenautos. Een 61-jarige vrouw uit Spaarndam bleek na de aanrijding last te hebben van haar nek. De overige betrokkenen bleken geen letsel te hebben opgelopen. Een ambulance die onderweg was naar dit verkeersongeval met optische en geluidssignalen, raakte op de N208 nabij de Wagenweg rond 15:13 uur zelf betrokken bij een aanrijding met twee personenautos. Geen van de inzittenden raakten hierbij gewond. Wel was sprake van blikschade. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval.

Onwel na gebruik drugs en alcohol

ZANDVOORT, 11 september Een 30-jarige Duitser werd in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de Boulevard Paulus Loot met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De man had na gebruik van softdrugs en alcohol ernstige gezondheidsproblemen.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 12 september De politie is heeft rond 04:20 uur een 24-jarige Haarlemmer aangehouden, die kort daarvoor een fiets had gestolen vanaf het Groot Heiligland. De Haarlemmer had de fiets in een bestelauto meegenomen en was weggereden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De fiets zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de fietsendief is proces verbaal opgemaakt.

Aangehouden met gestolen auto

VELSEN, 12 september Bij de meldkamer van politie kwam rond 05:20 uur een bericht binnen dat er een auto werd gestolen vanuit de Sirenestraat. De politie trof de autodief met auto aan toen hij op de Vondellaan de auto parkeerde. De verdachte, een 28-jarige man uit Noorwegen, werd direct aangehouden en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en de auto kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het rijbewijs van de man zal worden ingevorderd. Tegen hem wordt een uitgebreid proces verbaal opgemaakt.

Poging plofkraak

VELSEN, 12 september De politie trof rond 03:20 uur gasflessen aan bij een geldautomaat op het Zeewijkplein. Vermoedelijk heeft men geprobeerd een plofkraak te plegen. In de omgeving werd direct een onderzoek ingesteld, maar er werden geen verdachten aangetroffen. Bij de zoekacties werd ook een politiehond ingezet. De brandweer is ter plekke geweest om de gasflessen veilig te kunnen verwijderen. Rechercheurs van de Forensische opsporing hebben een onderzoek ingesteld.

Beroving collectebus

HEEMSTEDE, 11 september Een 42-jarige Heemstedenaar werd rond 20:40 uur bedreigd, toen hij voor het kankerbestrijdingsfonds aan het collecteren was. Twee mannen op een scooter kwamen in de Cruquiusstraat op hem af; een van hen stapte van de scooter af en bedreigde de Heemstedenaar met een mes. Hierop moest de Heemstedenaar zijn collectebus afgeven, waarna het tweetal er op de scooter vandoor ging in de richting van Hoofddorp. De Heemstedenaar sprong in zijn auto en achtervolgde het tweetal, maar raakte hen kwijt toen zij verdwenen in het Haarlemmermeerse bos. De Heemstedenaar heeft nog even rondgereden maar het tweetal niet meer kunnen vinden. Daarna heeft hij de politie ingeschakeld en aangifte gedaan. De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de daders. De volgende signalement zijn bekend:

Bestuurder scooter: gezet postuur, leeftijd onbekend, halflange en donkere jas, spijkerbroek, dondere schoen, zwarte helm en ongeveer 1.80 lang

Passagier, tevens overvaller:blanke man rond de 22 jaar, rode integraalhelm, 1.85 m. lang, zwart bomberjack, spijkerbroek, nike sportschoenen, sprak accentloos nederlands. Mensen die iets kunnen vertellen over deze daders, worden vriendelijk verzocht te bellen met de politie Kennemerland via 0900-8844. Anoniem melden kan altijd via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

18-Jarige door vijf jongeren gepepperd

UITGEEST, 12 september Rond 02:10 uur heeft de politie een zoekactie opgestart na de melding dat bij een 18-jarige jongen pepperspray in zijn gezicht zou zijn gespoten op de Geesterweg, door een groep van vijf jongens. Op basis van het signalement, trof de politie een groep jongeren aan op de J.E. de Witstraat. Vlakbij dit vijftal werd een busje pepperspray aangetroffen. De jongens werd de kans gegeven te vertellen wie er met de pepperspray had gespoten. Omdat zij allen niets wensten te zeggen, werden alle vijf jongeren -Amsterdammers en een Zaandijker in de leeftijd van 16 t/m 17 jaar- aangehouden en meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. De politie zal de ouders in kennis stellen.

Verzetpleger verwondt politieagent

OVERVEEN, 12 september Een 24-jarige man uit Utrecht is rond 00:20 aangehouden op de Kop van de Zeeweg, nadat hij een aantal malen tegen een autoruit had geslagen en agressief in het rond liep te schreeuwen. De politie wilde de Utrechtenaar aanhouden voor het verstoren van de openbare orde. Toen hij zijn legitimatie gaf, bleek dat hij gesignaleerd stond voor een aantal openstaande boetes. De Utrechtenaar wilde vervolgens niet mee naar het politiebureau en hij verzette zich hevig. Hierbij wierp hij zichzelf en een politieagent tegen de ruit van een politiebus aan, die hierdoor versplinterde. Zowel de Utrechtenaar als de politieagent liepen hierbij snijwonden op. Zijn verzet bleek tevergeefs, want de politie overmeesterde de man en hij werd geboeid afgevoerd. De ambulance is ter plaatse geweest voor de behandeling van de snijwonden: de Utrechtenaar moest naar het ziekenhuis worden vervoerd omdat hij een snijwond in zijn arm aan de worsteling had overgehouden. De man is ingesloten en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. Aangifte is opgenomen.

Doodsbedreigingen door lastige hotelgast

HAARLEM, 12 september Na middernacht werd de hulp van de politie ingeroepen bij een hotel aan de Haarlemmerstraatweg vanwege een lastige gast. Deze hotelgast, een 33-jarige man uit Zweden, bleek zich agressief te hebben gedragen tegenover meerdere mensen. Toen de politie ter plaatse kwam, bedreigde hij alle omstanders met de dood, evenals de politiemensen. Toen de politie hem geboeid meenam, begon hij in de politieauto te schreeuwen en probeerde hij vermoedelijk een van de politiemannen tevergeefs te schoppen. Op het politiebureau werd hij voorgeleid voor de hulpofficier van justitie, die hij ook met de dood bedreigde. De man is ingesloten.

Aangehouden voor belediging

BEVERWIJK, 11 september Na een melding van jeugdoverlast in park Overbos, trof de politie een groep jongeren aan. De groep werd gewaarschuwd en door de politie weggestuurd. Een van deze jongeren, een 14-jarige Beverwijker, vond het nodig diverse malen zijn middelvinger op te steken tegen de politiemensen. Hierna nam hij de benen, maar hij was niet zo snel als de politie en werd vervolgens rond 22:50 uur aangehouden voor belediging. Zijn ouders werden door de politie in kennis gesteld en zijn moeder haalde hem op van het politiebureau.

Agressief na parkeerboete

HAARLEM, 11 september Rond 21:10 uur werd een 28-jarige Haarlemmer aangehouden op de Krocht, nadat hij een vrouwelijke parkeerwacht had bedreigd omdat hij een bekeuring had gekregen. Toen de politie kwam assisteren, probeerde hij een politieman te intimideren. Hij werd vervolgens aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Tegen de Haarlemmer is proces verbaal opgemaakt en aangifte is opgenomen.