Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Ermelo - Politie zoekt getuigen overval                   |

De politie is vrijdagmorgen 10 september een onderzoek gestart na de overval op een supermarkt aan de Leeuwerikstraat in Ermelo. In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die informatie hebben over de vluchtroute van de ontkomen overvaller.


Eén overvaller is na het incident door winkelpersoneel overmeesterd, de tweede wist op een gekleurde mountainbike te ontkomen. De politie zoekt mensen die de man mogelijk hebben zien fietsten. Hij is mogelijk over het fietspad aan de Oude Tegterweg richting de Groevenbeek gereden. Ook is de politie op zoek naar mensen die meer informatie hebben over een personenauto met caravan die op een parkeerplaats aan het begin van het fietspad aan de Oude Telgterweg stond. De auto met caravan zou kort na het incident met hoge snelheid weggereden zijn. De politie onderzoekt of dit voorval verband houdt met de overval. Getuigen die meer informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Signalement


De op de vlucht geslagen man is ongeveer 20 jaar oud, heeft een getinte huidskleur, kort, krullend haar en is ongeveer 1,75 m. lang. Hij droeg donkere kleding.


Overval


De politie ontving de melding van de overval vrijdagmorgen om 08.11 uur. De twee overvallers waren vlak nadat de supermarkt was open gegaan binnengekomen en hebben diverse supermarktmedewerkers bedreigd met een wapen. Daarna zijn zij met een geldbedrag op de fiets gevlucht. Twee supermarktmedewerkers sprongen in de auto en zijn op zoek gegaan naar de overvallers. Zij troffen beide overvallers aan op een parkeerplaats aan de Herderlaan. De supermarktmedewerkers hebben één overvaller overmeesterd, de ander wist te ontkomen.

|     |'t- Loo - Bromfietsster overleden na aanrijding           |

Een 17-jarige bromfietsster uit Oldebroek is zaterdagmiddag 11 september overleden na een aanrijding met een automobilist. Het meisje was in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, later is zij overleden. In verband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is de politie op zoek naar getuigen.


Het ongeval is rond 12:00 uur bij de hulpdiensten gemeld. De 17-jarige bromfietsster reed over de Bovenheigraaf in 't Loo, zij kwam uit de richting van de Verlengde Looweg. Ter hoogte van een tankstation botste een in dezelfde richting rijdende 41-jarige automobilist uit Oldebroek achterop de bromfietsster. Zij kwam ten val en raakte gewond. Het meisje is in kritieke toestand door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en is later overleden. De politie heeft de exacte toedracht van het ongeval in onderzoek. In verband met dit onderzoek roept zij getuigen op om zich te melden via 0900-8844.

|     |Nunspeet - Rijden onder invloed alcohol                   |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 12 september een 23-jarige man uit de gemeente Elburg in Nunspeet aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen rond 00.40 uur een auto rijden op de Elburgerweg in Nunspeet. De auto stopte op een parkeerplaats en beide inzittenden verlieten de auto. Een blaastest op straat wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,5 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Elspeet - Rijden onder invloed alcohol                    |

De politie heeft in zaterdagavond 12 september een 21-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De man was rond 19.50 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Nachtegaalweg in Elspeet gereden. Even daarvoor gaf de politie de man een stopteken, omdat hij met te hoge snelheid reed. Een blaastest op straat wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij een promillage van 0,97. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

|     |Putten - Rijden onder invloed alcohol                     |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 12 september een 27-jarige man uit Putten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen rond 00.20 uur een auto met gedoofde lichten rijden op de Dorpsstraat in Putten. De politie gaf een stopteken. Een blaastest op straat wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Harderwijk - Woninginbraak                                |

Zaterdagavond 11 september is er ingebroken in een woning in een appartementencomplex aan de Scheepssingel in Harderwijk.


De inbraak heeft vermoedelijk tussen 19.45 uur en 21.30 uur plaatsgevonden. Bij de inbraak zijn onder meer laptops ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

|     |Putten - Poging inbraak horecagelegenheid                 |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 11 september is er getracht in te breken in een horecagelegenheid aan de Garderenseweg in Putten.


De poging inbraak heeft vermoedelijk tussen 01.00 uur en 10.50 uur plaatsgevonden. De politie stelt een onderzoek in.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --