Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-09-2010

Pleger huisvredebreuk (25) klimt op het dak

ETTEN-LEUR: Een 25-jarige in Bavel ingeschreven man is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden ter zake huisvredebreuk. Het incident speelde zich af in de woning van zijn moeder en stiefvader in de wijk Baai. De man probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken en klom via een raampje naar het dak van de woning. Daar heeft hij circa 1½ uur gebivakkeerd. Hij uitte diverse dreigementen naar de agenten. Pas nadat een hem bekende politieman lang op hem had ingepraat kwam hij van het dak af en kon hij worden overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

De psychisch verwarde man bezorgde zijn (stief) ouders in de afgelopen maanden al vaker overlast, onder meer door vernielingen en heeft zelfs een periode een huisverbod gehad. Zijn stiefvader had vrijdag 10 september jl. toen hij ook onverwachts op bezoek kwam, hem ook al in bijzijn van de politie, gevorderd de woning te verlaten. Toen voldeed hij daar wel aan. Gistermiddag klom hij over de schutting. In de tuin uitte hij dreigementen in de richting van zijn stiefvader, die daarop via de voordeur de woning verliet en de politie waarschuwde.

Auto belandt tijdens achtervolging tegen lichtmast

BREDA: Een 19-jarige dronken Bredanaar is vannacht omstreeks 04.30 uur tijdens een achtervolging door de politie met zijn auto op de
Teteringsedijk tegen een lichtmast gereden. De politie arresteerde ter plaatse de bestuurder en twee inzittenden, een 20-jarige man en een 15-jarig meisje beiden uit Breda. De bestuurder blies 560 ugl. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. De agenten troffen in de auto zeven gebruikersverpakkingen van vermoedelijk harddrugs aan.

De agenten stonden met hun auto op de Academiesingel bij de kruising met de Willemstraat te wachten voor het rode verkeerslicht. Ze werden over de linkerrijbaan met hoge snelheid gepasseerd door een auto die het rode verkeerslicht negeerde. De spookrijder reed vervolgens richting de Sophiastraat. De agenten stelden een achtervolging in. Er werden door de 19-jarige Bredanaar met zijn auto hoge snelheden bereikt van tussen de 100 en 150 km / uur. De verdachte wenste gebruik te maken van zijn zwijgrecht, hij legde derhalve geen verklaring over zijn gevaarlijke verkeersgedrag af.

Rustige uitgaansavond in Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in Breda, tijdens een relatief rustige dienst, slechts drie aanhoudingen verricht.

Een 18-jarige Bredanaar werd omstreeks 02.10 uur op het Kasteelplein aangehouden. Hij zou zonder enige reden kort daarvoor op de
Vismarktstraat een 18-jarige stapper uit Terheijden een klap in het gezicht hebben gegeven. Twee mannen uit Etten-Leur (18 en 20 jaar) werden omstreeks 03.00 uur op de Haven aangehouden. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij. Ze werden aangewezen door een stapper, die een snee boven zijn wenkbrauw. Hij en zijn vriend waren door de verdachten geslagen.

Agressieve dronken dochter(17) vernielt huisraad bij moeder

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 00.50 uur een 17-jarig meisje uit Den haag aangehouden nadat zij een deel van de inboedel van de woning van haar moeder vernield zou hebben. De 41-jarige moeder van de verdachte deed aangifte. Zij vertelde dat haar dochter tijdelijk bij haar logeert. Gisteravond was haar dochter uitgegaan in Breda. Ze had daarbij blijkbaar zoveel alcohol gedronken dat ze nergens meer binnenmocht. Moeder adviseerde een vriendin van haar, om haar dochter in de taxi te zetten en naar huis te laten brengen. Voor de deur ontstond een woordenwisseling tussen beiden. Binnen kreeg de 17-jarige verdachte volgens haar moeder een woede aanval. Ze heeft toen een televisie, de mobiele telefoon, diverse vazen en een computerkast vernield. De dochter heeft een agent nog aangevallen en op het cellencomplex een medewerkster een trap gegeven.

Dronken Bredanaar (31) valt meisjes lastig

BREDA: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.30 uur op de Clemensberg een 31-jarige Bredanaar aangehouden die meerdere meisjes had lastig gevallen.

De dronken Bredanaar had eerder op de dag bij de skatebaan een 15-jarig meisje verbaal bedreigd die daar met vrienden en vriendinnen stond. Ook andere meisjes viel hij daar lastig met rare seksueel getinte praatjes. Het 15-jarige meisje deed aangifte. Ook een 16-jarig meisje deed aangifte. Zij was 's avonds voor de supermarkt lastig gevallen door de dronken man die haar een duw gaf waardoor ze op de grond viel. Ook de politieman die de verdachte aanhield werd bedreigd met uitspraken als: "Ik maak je dood" etc. De man is in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden voor bedreiging

BREDA: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 18.10 uur op de Oranjeboomstraat een 27-jarige vrouw aangehouden. Ze zou een
medekamerbewoner met een mes bedreigd hebben. het slachtoffer
verklaarde dat hij op straat door na een ruzie die binnen begon was bedreigd met een mes. Hij had verschillende keren weg moeten springen om niet door het mes geraakt te worden. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 12-09-2010 14:20 | © Regio Midden en West Brabant |