Politie Twente

Persbericht Politie Twente 12 september 2010

Marije Versteeg, Chantal Westerhoff: 053-4555588

Politie houdt verdachte aan voor dodelijke schietpartij

Enschede

Duitse politie heeft op verzoek van het TGO zaterdag 11 september 2010 in Duitsland een 49-jarige man uit Enschede als verdachte aangehouden voor betrokkenheid/medeplichtigheid van de moord cq doodslag op F. Strijker uit Enschede.

Door de politie van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen werd op zaterdag rond het middaguur een 49-jarige man uit Enschede aangehouden. De man werd aangehouden op verzoek van het TGO en aan hen overgedragen. Hij werd opgesloten in het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne. In de woning van de 49-jarige verdachte heeft gisteren zoeking plaatsgevonden.

De woning van het 66-jarige slachtoffer, F. Strijker, blijft vandaag beschikbaar voor nader onderzoek. Het onderzoek is nog steeds in volle gang door het TGO en het Openbaar Ministerie. Meerdere aanhoudingen van verdachten worden niet uitgesloten.

Het TGO heeft inmiddels diverse betrokkenen en getuigen gehoord, maar verzoekt personen die mogelijk meer weten over dit misdrijf of iets opvallends of ongewoons hebben gezien contact op te nemen. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844 Getuigen die in contact willen komen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) kunnen deze ook bereiken via het normale politietelefoonnummer (0900-8844). Maar men kan ook anoniem het verhaal doen door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.

---- --
Persberichten Politie Twente 11 en 12 september 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 32-jarige man uit Enschede heeft 10 september 2010 een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. Hulpverlening wordt opgestart. (2010082290)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Fietster gewond

Almelo

Een 58-jarige vrouw uit Harbrinkhoek is vrijdag 10 september gewond geraakt nadat zij met haar fiets in botsing kwam met een andere fietser. De vrouw fietste op de Laak in Almelo. Zij wilde linksaf slaan richting de Margravenweg. Achter haar fietste een 56-jarige inwoner van Almelo. De man wilde haar net inhalen, toen de vrouw plotseling linksaf sloeg. Beide fietsers botsten tegen elkaar, waardoor de vrouw ten val kwam. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. (2010082285)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Geesteren

Vrijdag 10 september raakte een 17-jarige bromfietser uit Geesteren gewond bij een aanrijding. Dit vond omstreeks 19.30 uur plaats op de Denekamperweg in Geesteren.

Een 56-jarige vrouw uit het Duitse Emlichheim reed op de Denekamperweg. De vrouw wilde rechtsaf slaan richting de Booymansweg. Omdat de vrouw twijfelde of ze goed was gereden, stopte ze halverwege het fietspad. Toen zij na enkele seconden optrok om haar weg te vervolgen, kwam zij door onbekende oorzaak in aanrijding met een 17-jarige bromfietser uit Geesteren. De 17-jarige bromfietser moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010082316)

Vrouw gewond bij aanrijding

Enschede

Vrijdag 10 september vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats op de De Ruyterlaan in Enschede. Een 59-jarige vrouw en een 20-jarige man, beiden uit Enschede, fietsten achter elkaar op de De Ruyterlaan in Enschede. De 20-jarige Enschedeër haalde zijn voorgangster in. Doordat de 59-jarige vrouw hiervan schrok, begon zij te slingeren en was een botsing tussen beiden het gevolg. De 59-jarige Enschedese is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010082216)

Man zonder geldig rijbewijs achter het stuur

Almelo

Vrijdag 10 september omstreeks 17.20 uur controleerden agenten op de Buitenhavenweg in Almelo een automobilist. Het rijbewijs van de 30-jarige automobilist uit Almelo bleek ongeldig te zijn verklaard sinds juni 2010. Het rijbewijs had de man echter nog in zijn bezit. Het rijbewijs is dan ook ingevorderd. Daarnaast bleek de man onder invloed van alcohol de auto te besturen. Ook was de auto niet APK gekeurd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010082286)

Met 1,95 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 59-jarige automobilist uit Enschede raakte vrijdag 10 september omstreeks 13.30 uur zijn rijbewijs kwijt, nadat hij op de A1 onder invloed van alcohol een auto had bestuurd.

De politie kreeg melding dat op de A1 een auto over de weg slingerde, links reed en lichtsignalen gaf. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto aan op een parkeerplaats langs de A1 bij Holten. De agenten vermoedden dat de 59-jarige automobilist onder invloed van alcohol de auto bestuurde en namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,95 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010082186)

Met 1,45 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Losser

Zaterdagmorgen 11 september omstreeks 00.30 uur werd op de Gronausestraat in Losser een auto ter controle staande gehouden. De agenten vermoedden dat de bestuurder, een 26-jarige Enschedeër, onder invloed van alcohol de auto bestuurde. Zij namen hem daarom voor onderzoek mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,45 promille uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010082367))

Man aangehouden voor auto-inbraak

Enschede

Vrijdagavond 10 september omstreeks 22.30 uur is een 40-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt verdacht van auto-inbraak, gepleegd op de Visserijstraat in Enschede.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 22.30 uur op het station in Enschede een man lopen die zich verdacht gedroeg. De agenten volgden de man via de Marktstraat naar de Visserijstraat. Op een parkeerplaats aan de Visserijstraat had de man opvallend veel interesse voor de geparkeerd staande auto's. Op een bepaald moment sloeg de man een autoruit in en pakte iets uit de auto. Hij nam vervolgens de benen, maar de agenten konden hem op de Molenstraat aanhouden. Hij bleek uit de auto een navigatiesysteem te hebben weggenomen. De man, een 40-jarige Enschedeër, is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010082339)

Duo aangehouden voor diefstal

Enschede

Zaterdag 11 september zijn omstreeks 13.00 uur een man en een vrouw uit het duitse Frankenberg aangehouden. Een oplettende medewerkster van een winkel aan het H.J. van Heekplein in Enschede betrapte het stel op het stelen van een paar laarzen. Deze verstopten zij in een kinderwagen en verlieten de winkel. Terwijl de medewerkster van de winkel de politie belde en haar verhaal deed, bleef zij het duo volgen. Het duo is bij meerdere winkels naar binnen gegaan, waar zij vermoedelijk meer goederen hebben weggenomen. Uiteindelijk kon het duo worden aangehouden op het H.J. van Heekplein. De 32-jarige man en de 38-jarige vrouw zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010082477)

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Zaterdagavond vond omstreeks 19.30 uur een aanrijding plaats op de kruising Derkinkweg, Kersdijk en de Zuid Esmarkerrondweg. Een 17-jarige Enschedeër reed met zijn bromfiets op de Zuid Esmarkerrondweg, in de richting van de Keppelerdijk. Net op het moment dat hij een 68-jarige fietser wilde inhalen, sloeg de fietser linksaf. Een aanrijding tussen beiden was het gevolg. De 68-jarige fietser moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis worden gebracht. (2010082522)

Diverse vernielingen aangericht, de politie zoekt getuigen

Haaksbergen

In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 september zijn in Haaksbergen diverse vernielingen aangericht door vandalen. De politie is op zoek naar getuigen.

De politie kreeg omstreeks 02.00 uur de melding dat op een auto die geparkeerd stond aan de Blankenburgerstraat in Haakbergen, graffiti was aangebracht. De 51-jarige eigenaar van de auto deed hiervan aangifte.

Vervolgens troffen agenten meerdere vernielingen aan. Op het gebouw van de synagoge aan de Ruisschenborgh in Haaksbergen bleek op twee plaatsen graffiti te zijn aangebracht. Voor de synagoge stond een auto geparkeerd. Van deze auto was een ruitenwisser van de achterruit verbogen. Op de kruising Blankenburgerstraat / Enschedesestraat is een reclamebord vernield, ook hierop is graffiti aangebracht. Alle graffiti's lijken het woord 'Demjoe' te bevatten.

De politie is op zoek naar mensen die deze graffiti's herkennen of weten wie deze aangebracht heeft. Wellicht zijn er mensen die hebben gezien dat de graffiti's zijn aangebracht. Zij kunnen contact opnemen met Politie Twente, team Haaksbergen. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844, maar ook anoniem door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010082636 / 2010082645 / 2010082654 / 2010082658)

---- --