Politie Gelderland-Zuid

Burgers aan zet

Inbreker gegrepen en baldadige man gestopt

Nijmegen en Rijswijk, 12-09-2010 o Op verschillende plaatsen in de regio hebben burgers in hun hoedanigheid als buurtbewoners, onbekenden aangehouden en aan de politie overgedragen. In dit bericht betreft het een beschonken man die autospiegels vernield en een mogelijke inbreker die op zijn vlucht wordt gestopt. In een apart bericht ondernemen buren actie in Opheusden.

Poging inbraak

Zaterdagmiddag werd in Nijmegen een 27-jarige plaatsgenoot op zijn vlucht uit een tuin achtervolgd en vastgegrepen. De man kwam uit de achtertuin van een woning geklommen, op het moment dat de woningbezitters thuis kwamen. De eigenaar bedacht zich geen moment en rende achter de vluchtende onbekende aan. Hij riep hierbij om versterking naar enkele buurtbewoners. Samen met enkele anderen werd de onbekende in zijn vlucht gestopt en aan de politie overgedragen. In de tuin van de woningbezitter werd een kapot hekwerk. De verdachte zit vast op verdenking van poging tot woninginbraak cq. vernieling.

Buitenspiegels

Een 22-jarige beschonken Slowaakse man werd zaterdagavond rond 22.30 uur door enkele autobezitters op de Nobelstraat in Rijswijk, gemeente Buren aangehouden. Even daarvoor had de man tegen de spiegels van autos geslagen. Daarbij was in dit geval geen schade ontstaan. De verdachte is aangehouden voor baldadigheid en vervoerd naar het politiebureau. (1)

Laatst gewijzigd 12-09-2010 15:39 | © Regio Gelderland-Zuid |