Ingezonden persbericht


Zaterdag 11 september heeft Stefan Gruber (van StudioGruber, Wenen) bij de opening van de expositie ROOTS in SCHUNCK* een geldbedrag van ¤ 5.000,- in ontvangst mogen nemen uit handen van directeur Stijn Huijts voor zijn winnende ontwerp voor het SCHUNCK* paviljoen, een prijsvraag voor talentvolle ontwerpbureaus, waarvan de oprichters in de laatste 20 jaar aan één van de zes architectuuropleidingen in de Euregio Maas-Rijn zijn afgestudeerd.

Middels het ROOTS project wil SCHUNCK* Architectuur de ontwikkeling in kaart brengen van ontwerpers die de afgelopen 20 jaar afgestudeerd zijn aan één van de architectuur hogescholen in Aken, Maastricht, Luik of Diepenbeek en die nu een eigen architectenbureau hebben.

ROOTS wil deze jonge architecten uit de Euregio Maas-Rijn de kans geven hun werk aan het grote publiek te laten zien, middels een tentoonstelling, een website (www.architecture-roots.eu), lezingen en debat.

Tevens kon men deelnemen aan de ideeënprijsvraag voor een SCHUNCK* paviljoen.

Uit een totaal van ca. 60 inzendingen heeft een deskundige vakjury (bestaande uit Hans Ibelings, Harm Tilman, Sabine Kraft, Florian Heilmeyer en Stefan Devoldere) 22 interessante en talentvolle ontwerpbureaus geselecteerd voor de tentoonstelling op de +1 en 6 bureaus voor de lezingen op 15 en 22 september.

De 14 ingezonden paviljoenontwerpen voor de ROOTS prijsvraag maken deel uit van de tentoonstelling en zijn in het trappenhuis van SCHUNCK* te bezichtigen

De tentoonstelling is van 12 september t/m 31 oktober gratis te zien op niveau +1 en in het trappenhuis van SCHUNCK*. di, wo en vrij: 11-17 uur, do 11-20 uur, za en zo: 13-17 uur.




Ingezonden persbericht