Politie Zuid-Holland-Zuid

Grote controle van vrijwillige politie

Numansdorp, 12-09-2010 o De politie heeft een grote alcoholcontrole gehouden op de rijksweg A29. De organisatie van deze controle was in handen van leden van de vrijwillige politie uit het district Hoeksche Waard. Maar naast de vrijwillige politie uit de Hoeksche Waard deden ook hun collegas mee uit het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Rotterdam-Rijnmond. Ook kwam er een ploeg van het Verkeershandhavingsteam van de politie Zuid-Holland-Zuid. Verder waren er politiemensen van het wijkteam en een drugshond van de politie Rotterdam-Rijnmond. Rijkswaterstaat zorgde voor de afzetting van de controleplaats. Deze lag op het parkeerterrein langs de rijksweg A29 bij Numansdorp. Tijdens de controle moest al het passerend verkeer de parkeerplaats op. Zeven autobestuurders kregen Proces-verbaal omdat ze een te hoog promillage hadden door alcoholgebruik. Een hiervan moest zijn rijbewijs direct inleveren. De controle begon op zaterdagavond 11 september 2010 en ging door tot ongeveer 03.30 uur in de nacht.

Op zoek naar vrijwilligers
De politie Zuid-Holland-Zuid is altijd op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij het wel en wee in hun (woon)omgeving en daar een bijdrage aan willen leveren als politievrijwilliger. Ben je op zoek naar afwisseling en ben je maatschappelijk betrokken, denk dan eens na over de vrijwillige politie en zet je in voor onze maatschappij!

Wat doe je als politievrijwilliger?
Als politievrijwilliger is de straat je belangrijkste werkterrein. Politievrijwilligers houden onder meer toezicht op alle zaken die voor de veiligheid en leefbaarheid een risico vormen en treden zo nodig corrigerend op. Ze worden bijvoorbeeld ingezet bij grootschalige evenementen zoals jaarmarkten, sportevenementen, Koninginnedag, havenfeesten, kermissen en projecten zoals bijvoorbeeld de grote controle bij Numansdorp. De taken van een vrijwilliger zijn te vergelijken met die van een politiesurveillant. De minimale inzet van een politievrijwilliger is 150 uur per jaar. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl/zuid-holland-zuid.