Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van beroving van fiets

Eindhoven Woensel-Zuid, 12-09-2010 o De politie zoekt getuigen van de beroving van een 18-jarige Eindhovenaar van zijn fiets.

Zondagochtend rond 5.00 uur fietste hij met drie andere jongeren vanuit het centrum over de Veldmaarschalk Montgomerylaan in de richting van het Winkelcentrum Woensel. Onderweg haalden ze zes andere jongeren in die samen op vier fietsen reden.

Beroving
Toen ze hen passeerden, trapte één van de bijrijders het slachtoffer van zijn fiets. De dader riep dat hij een fiets moest hebben. De zes jongeren zouden messen bij zich hebben gehad waarmee ze ook hebben gedreigd. Het slachtoffer heeft zijn fiets afgegeven, waarna de zes er vandoor gingen in de richting van het Winkelcentrum Woensel.

Signalementen
Het ging om zes mannen die ongeveer 19 oud zijn. Vier van hen hadden een lichtgetinte huidskleur, één had een blanke huidskleur en één had een donkere huidskleur. Dat was ook degenen die de fiets van het slachtoffer meenam.

Getuigenoproep
De politie zoekt getuigen van de beroving of mensen die weten wie en/of waar de verdachten zijn. Ze kunnen zich melden bij de politie in Woensel via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.