Politie Zeeland


---

1652-2010 Fietser aangereden door motor, Oost-Souburg
Zaterdagavond is een fietser aangereden door een motor. Dit gebeurde omstreeks 23.15 uur op de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg.
De fietser, een 33-jarige man uit Middelburg, was na het ongeval buiten bewustzijn. In eerste instantie werd de traumahelikopter opgeroepen maar deze werd later geannuleerd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

De motorrijder, een 32-jarige man uit Oost-Souburg, bleek te zijn weggegaan voordat de politie arriveerde. Tegen omstanders had hij gezegd even naar zijn vriendin te gaan. Daarna keerde hij niet meer terug. Zijn motor lag er echter nog wel. Agenten zijn daarop naar het huisadres van de motorrijder gegaan, waar ze hem niet aantroffen. Zondagochtend rond 07.30 uur heeft de man zich vrijwillig gemeld op het politiebureau.

De politie heeft ter plaatse onderzoek verricht. Wat de toedracht van het ongeval is, is nog niet duidelijk. Onderzocht wordt of de betrokkenen onder invloed van alcohol waren.

De fietser is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

1653-2010 Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt, Ovezande
In de nacht van zaterdag op zondag reed een 20-jarige automobilist uit Litouwen over de Doornboomdijk in Overzande.
Hij kreeg een stopteken van agenten die een alcoholtest wilden afnemen. Uit ademanalyse bleek dat de man, als beginnend bestuurder, ruim vier keer te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen.