Bastiaan Ragas brengt boek Kluun naar theater

12/09/2010 20:00

Jaques Senf Theaterpartners BV

Bastiaan Ragas, gaat in het seizoen 2011-2012 het theater in met Kluuns bestseller Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!. Kluun beschrijft in dit afwisselend praktische, informatieve en komische boek voor aanstaande vaders wat er allemaal op je afkomt als je vrouw zwanger is. De 'postejaculatieve depressie', bevallingsfobie en - niet onbelangrijk - hoe zit het met seks tijdens de zwangerschap?

Bastiaan Ragas speelt de hoofdrol in wat een even herkenbare als hilarische theatershow zal worden. Kluun heeft veel vertrouwen in Ragas: 'Ik zie hem dagelijks met zijn vele kinderen voorbijhobbelen per bakfiets, bolderkar of bugaboo, en hij is nog steeds getrouwd, dus als er iemand dit boek geloofwaardig op toneel zou moeten kunnen brengen dan is het Bastiaan Ragas wel.'

Dick van den Heuvel (Turks Fruit, De gelukkige huisvrouw, Dromen zijn bedrog) tekende voor het script, Orkater-acteur Geert Lageveen doet de regie en samen met de cabaretiers en zangers Veldhuis & Kemper (van de hit 'Ik wou dat ik jou was') schrijft Ragas zelf de muziek en songteksten. Wie Ragas' vrouwelijke tegenspeelster wordt, wordt dit najaar bekendgemaakt.