Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sevenum, 12 september 2010

Troy 24-hour Coaster Challenge groot succes!

Dit weekend vond in Attractiepark Toverland de Troy 24-hour Coaster Challenge plaats. Van de 13 achtbaanliefhebbers zijn 9 deelnemers erin geslaagd om het 24 uur vol te houden in de houten achtbaan Troy. 4 deelnemers moesten helaas afhaken vanwege misselijkheid, braken en moeheid. Troy staat bekend als de snelste, hoogste, langste en grootste houten achtbaan van de Benelux.

De Challenge
De Troy 24-hour Coaster Challenge werd door de European Coaster Club (ECC) in samenwerking met Attractiepark Toverland georganiseerd. Op zaterdag 11 september om 12:00 uur begonnen 13 deelnemers van diverse internationale achtbaanclubs aan de uitdaging om 24 uur in de houten achtbaan Troy te rijden. Onder deze 13 deelnemers bevond zich oranjefanaat Johan Vlemmix. Na ongeveer 2 uur rijden en 2 keer overgeven moest helaas de eerste deelnemer afhaken. 3 andere deelnemers, waaronder Johan Vlemmix, moesten de Challenge helaas ook staken wegens misselijkheid, braken en moeheid. Vooral de nachtelijke uurtjes waren erg pittig voor de deelnemers. Met 3 truien over elkaar, kussentjes tegen hun dijen en oordopjes tegen het geweld van de achtbaan, was het flink doorpezen midden in de nacht. Ook de eetpauzes vielen tegen; iedere (lichte) maaltijd viel zwaar op de maag wat zorgde voor veel misselijkheid. Gelukkig werden zij 24 uur bijgestaan door een persoonlijke verzorger en een heleboel fans, vrienden, familie en pers. En wat hen met name motiveerde om niet op te geven was natuurlijk het goede doel waar zij dit allemaal voo r doen: Stichting Doe Een Wens.

Opbrengst Stichting Doe Een Wens
De deelnemers hebben uiteindelijk 353 ronden in Troy gereden wat neerkomt op 367.120 meter. De stoelen naast de deelnemers in de Troy-trein werden geveild voor het goede doel, namelijk Stichting Doe Een Wens. Er kon geboden worden op verschillende blokken met een bepaalde tijdsduur, variërend van 30 minuten tot wel 2 uur. In totaal werd hiermee 5645 euro bij elkaar gereden, wat neerkomt op gemiddeld 16 euro per gereden ronde. Het totaalbedrag werd tijdens de huldiging middels een cheque uitgereikt aan Stichting Doe Een Wens.

Huldiging
Op zondag 12 september om 12:00 uur werd door de 9 overgebleven deelnemers het allerlaatste rondje in Troy volbracht. De deelnemers waren erg blij dat zij na 24 uur eindelijk de achtbaan uit mochten, hoewel sommigen stoer riepen: 'Nog een rondje!'. Hierna werden zij gehuldigd in Attractiepark Toverland met ondermeer een uniek certificaat, een onride-foto van de eerste rit in Troy en een onride-foto van de laatste rit in Troy. Met diep respect voor de finalisten feliciteerde Caroline Maessen, directrice van Toverland, de deelnemers. Met nog een laatste blik op Troy vertrokken de finalisten uiteindelijk uitgeput weer huiswaarts.