Ingezonden persbericht

Eindhoven, 2 september 2010

---


Def Americans organiseren Johnny Cash Memorial Shows in Eindhoven en Hellendoorn

Eerbetoon aan de Man in Black naar aanleiding van zevende sterfdag

Op 12 september is het zeven jaar geleden dat Johnny Cash kwam te overlijden. Sinds 2008 organiseert de Eindhovense Johnny Cash tribute band Def Americans jaarlijks een Johnny Cash Memorial Show rondom die datum om de Amerikaanse countryheld te gedenken. Dit jaar vindt de show niet alleen plaats in eigen stad, maar trekt het gezelschap een dag later ook richting het oosten van het land. Vrijdag 10 september staat de grote zaal van de Effenaar in het teken van de Man in Black en op zaterdag 11 september wordt dezelfde show opgevoerd in de Lantaarn te Hellendoorn.

Ook dit jaar neemt de band het publiek in een avondvullend programma mee op een reis langs alle thema's die het leven van Johnny Cash hebben gekenmerkt. Met een entourage van bevriende muzikanten zullen de Def Americans zo natuurgetrouw mogelijk benaderen wat destijds werd neergezet door Johnny Cash, the Tennessee Three, the Carter Sisters en the Stadtler brothers.

Het hoofdprogramma bestaat uit een bijna twee uur durende show, waarin de imposante carrière van de Man in Black uitgebreid belicht wordt. Zo komen onder andere de eerste muzikale stappen bij Sun Records aan bod, alsmede zijn voorliefde voor treinen en het oude Westen. Verder is er ruimschoots aandacht voor het slot van de carrière van Johnny Cash, de periode waarin hij onder contract stond bij American Recordings en hij onder leiding van Rick Rubin wereldberoemde versies van nummers van collega-muzikanten op ingetogen en vaak ontroerende wijze heeft opgenomen.

De wereldberoemde duetten met zijn grote liefde June Carter worden natuurlijk ook niet vergeten en uiteraard wordt er nadrukkelijk stil gestaan bij de inmiddels legendarische registraties van de optredens in de gevangenissen van Folsom en San Quentin. Tot slot wordt in een zinderende finale het geloof van Johnny Cash bezongen met behulp van een heus gospelkoor.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Feliciano's. Deze Helmondse bluegrassband heeft speciaal voor de gelegenheid een aantal traditionals ingestudeerd die Johnny Cash vroeger hebben geïnspireerd tot het maken van zijn eigen muziek.

De zaal van de Effenaar gaat vrijdag 10 september open om 19.30 uur, zaterdag 10 september opent de Lantaarn de deuren om 20.30 uur. De entree bedraagt op beide locaties ¤ 10,-.

---




Ingezonden persbericht