Ingezonden persbericht

Daten en flirten op het Utrecht Uitfeest

Cultureel Utrecht presenteert zich tijdens het Uitfeest op de Culturele Zondag van 12 september. Het thema dit jaar is 'daten'.

Ruim 160 Utrechtse instellingen en organisaties presenteren zich zondag 12 september tijdens de opening van het culturele seizoen met een date. Duo's, trio's, kwartetten en nóg grotere combinaties, zorgen voor een programma vol creatieve kruisbestuivingen. Het gehele programma is gratis toegankelijk.

Stadsontbijt voor iedereen
Burgemeester Aleid Wolfsen opent het Uitfeest om 12.15 uur tijdens het stadsontbijt in de huiskamer van Utrecht, het Domplein. De Vrede van Utrecht heeft de grootste onderhandelingstafel sinds 1713 op het plein gezet; een meterslange tafel waar iedereen kan aanschuiven en genieten van korte optredens. Het ontbijt is gratis, maar op = op.

Claudia de Breij in de Schouwburg
Van 22 september t/m 1 oktober 2010 viert het Nederlands Filmfestival haar dertigjarig bestaan. De presentatie is in handen van Claudia de Breij. Voor het Uitfeest heeft het Filmfestival drie korte talkshows samengesteld met acteurs en actrices die zowel tijdens het Filmfestival als later in de Stadsschouwburg te zien zullen zijn. En natuurlijk worden er ook filmfragmenten vertoond.

Buitenprogramma
Naast de open huizen bij de culturele instellingen is er een uitgebreid buitenprogramma. De Mariaplaats wordt een dansplein, waar alle dansscholen van Utrecht laten zien wat ze te bieden hebben. Het plein voor het stadhuis vormt tussen 12.00 en 19.00 uur Camping 030. Met een heuse grasmat, een sportveldje en een terras beland je direct in de echte campingsfeer. Yo! Opera heeft hier een megadate met diverse organisaties gericht op jongeren tot 25 jaar. Op het grote podium treedt o.a. The Q! op en in de caravans kun je knusse optredens verwachten, waaronder 1 op 1 concerten.

Vind je match
Ook bezoekers kunnen met elkaar daten tijdens dit Uitfeest. Bij de 5 grote toegangswegen tot de binnenstad worden buttons uitgedeeld. Zoek je wederhelft en meld je samen met hem of haar bij een van de meetingpoints. Daar kun je samen op de foto en wachten je nog andere verrassingen.

Drijf In
Het Uitfeest wordt om 20.30 uur afgesloten met de traditionele Drijf In, de openluchtbioscoop bij de Weerdsluis. Dit jaar wordt de film 'Johan Primero' van Johan Kramer vertoond, over een fan die elke dag vijftig rondjes om het stadion van FC Barcelona rijdt om geluk af te dwingen voor zijn club.

Autovrije Zondag tovert de Neude om tot Elektrisch Vervoerplein en het Vredenburg tot het Gezond-Op-Wegplein. De binnenstad is van 10.00 tot 19.00 uur afgesloten voor motorvoertuigen. Gratis fietstaxi's, elektrische karretjes en een zonnetrein rijden door de binnenstad.
Kijk voor meer info op http://utrecht.nl/autovrijezondag/.

Het programma is te vinden op www.uitfeest.nl

Noot voor redactie,