Cultuurfonds stelt Theater Stipendium voor jonge theatermakers in

12/09/2010 22:01

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

Amsterdam, 12 september 2010. Het Prins Bernhard Cultuurfonds gaat jaarlijks een bedrag van 75.000 euro ter beschikking stellen aan een jonge talentvolle theatermaker om een theaterproductie te ontwikkelen. Het Theater Instituut Nederland is als partner bij het initiatief betrokken. De eerste winnaar van dit Cultuurfonds Theater Stipendium zal begin oktober 2010 bekend gemaakt worden.

Het Cultuurfonds kondigde dit vanavond aan tijdens het Gala van het Nederlands Theater in de Stadsschouwburg Amsterdam. Het Cultuurfonds Theater Stipendium is bedoeld voor theatermakers die de beginfase van hun carrière achter de rug hebben en toe zijn aan een nieuwe stap in hun artistieke ontwikkeling.

Het Cultuurfonds heeft vastgesteld dat er voor jonge talentvolle theatermakers op dit moment weinig incidentele financieringsmogelijkheden bestaan. Met het instellen van het Cultuurfonds Theater Stipendium wil het Cultuurfonds dit hiaat vullen en een rol van betekenis spelen voor een aantal van deze makers. Tot en met 2013 wijst het fonds jaarlijks een winnaar van het Cultuurfonds Theater Stipendium aan, die 75.000 euro krijgt voor het ontwikkelen van een theaterproductie.

Theater Instituut Nederland

Het Theater Instituut Nederland (TIN) zal als aannemer optreden en de noodzakelijk productionele en zakelijke ondersteuning bieden bij de ontwikkeling en uitvoering van de productie. Het TIN is sectorinstituut en het kennis- en informatiecentrum van het Nederlandse theater.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen. Met een landelijk fonds en twaalf provinciale afdelingen is het Cultuurfonds een van de grootste particuliere cultuurfondsen van Nederland. In 2010 bestaat het Prins Bernhard Cultuurfonds 70 jaar.

http://www.cultuurfonds.nl