Politie Zeeland


---

1655-2010 Aanhouding na belediging, Goes
In Goes is in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige Goesenaar aangehouden.
De Goesenaar werd eerder die avond al aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij werd vervolgens met een boete weer vrijgelaten.

De man zocht de confrontatie later op de avond echter nogmaals op. Hij liep voor de surveillancewagen van de politie en riep beledigende teksten naar de agenten. De man weigerde tevens te voldoen aan de verzoeken van de agenten om weg te gaan.

Uiteindelijk besloten de agenten over te gaan op aanhouding. Hierbij verzette de man zich zo hevig, dat pepperspray gebruikt moest worden.

De man is overgebracht naar het bureau in Goes.

1656-2010 Dronken automobilist aangehouden, Vlissingen
Een 33-jarige automobilist uit Polen is zondagavond rond 19.00 uur aangehouden nadat hij dronken achter het stuur zat.
De politie kreeg een melding binnen van een automobilist die recht op zijn tegenliggers afreed in de Savornin Lohmanlaan in Vlissingen.

Agenten troffen de man aan op de Zeilmarkt in Vlissingen. Hij weigerde medewerking aan de blaastest te verlenen, waarop de man werd aangehouden.

Eenmaal op het bureau werd alsnog een ademanalyse gedaan. Het bleek dat de man vijf keer tevee had gedronken.

Zijn rijbewijs is ingenomen.

1657-2010 Fietsster overleden na aanrijding, Sint Maartensdijk
Een 66-jarige vrouw uit de gemeente Tholen is zondag overleden nadat zij werd aangereden door een automobilist op de Gorishoeksedijk in Sint Maartensdijk.
De vrouw fietste op de weg toen ze omstreeks 15:00 uur frontaal werd geraakt door de auto, bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Tholen. De man bleek 1,8 keer teveel te hebben gedronken.

In eerste instantie leken de verwondingen van de vrouw ernstig, maar niet levensbedreigend. Later is zij in het ziekenhuis toch overleden aan haar verwondingen.

De 24-jarige man is aangehouden.