KNHS

Dubbeldam wint Grote Prijs Calgary
12 september 2010


CALGARY (KNHS) - De zege in de Grote Prijs van de Canadese stad Calgary ging zondagmiddag naar Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon (Mr. Blue x Polydox). Met deze zege kon de oud-Olympisch kampioen een bedrag van 325.000 Canadese Dollars meenemen naar zijn stal in Weerselo.

Voor de Canadees Eric Lamaze met de inmiddels legendarische Hickstead (Hamlet x Ekstein) was deze Nederlanse overwinning ietwat zuur. Deze combinatie zegevierde in twee eerdere Grand Prix wedstrijden die in 2010 op Spruce Meadows werden verrede. en als hij de Grote Prijs had weten te winnen (hij zegevierde in 2009) dan kwam hij in aanmerking voor een bonus van 450.000 Canadese Dollars, waardoor hij zondagavond naar huis had kunnen vertrekken met een cheque van 775.000 dollar, nu moest hij genoegen nemen met een bedrag van 100.000,-- Can. Dollars. Als dit kunstje Lamaze en de KWPN gefokte Hickstead was gelukt was daarmee een nieuw wereldrecord gerealiseerd, want nooit eerder won een combinatie zoveel geld in een springwedstrijd. Helaas gooide Jeroen Dubbeldam roet in het eten door met de zege aan de haal te gaan en moest Lamaze genoegen nemen met de derde plaats.

Tweede werd de Amerikaan Richard Spooner met Cristallo (200.000 Can. Dollar), terwijl Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans de vierde plaats en een bedrag van 75.000,-- Can. Dollar in de wacht wist te slepen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.sprucemeadows.com

uitgebreid bericht volgt maandagochtend

Foto Jeroen Dubbeldam met BMC Van Grunsven Simon door: http://www.melissen.net