Universiteit Twente

Winnaar Broodje Cultuur Publieksprijs 2010

Oeloek

13 september 2010

De winnaar van de Broodje Cultuur Publieksprijs 2009-2010 is Oeloek! Dit cabaretgezelschap speelde op maandag 7 december 2009 hun voorstelling De Nacht van de Nasmaak in het Amphitheater en kreeg daarvoor van het publiek een waardering van maar liefst 4,6 [op een schaal van 1-5]. Op maandagavond 13 september 2010 keert Oeloek terug, deze keer met een avondvullend programma!

Oeloek
De voorstellingen van Oeloek zijn niet in één woord te vangen. Het is cabaret, slapstick, losse sketches maar toch een overkoepelend verhaal. Hun vorige programma Oeloek 2, of Psychose van de Lemming is de tweede voorstelling waarin de vier theatermakers van Oeloek de (schijn)werkelijkheid van het theater onderzochten: Wat gebeurt er met een personage als hij weet dat hij in een toneelstuk staat?

De nacht van de nasmaak
Hartverscheurend grappig en dolkomisch triest.
Met hun krankzinnige cabaretstijl toont Oeloek in De Nacht van de Nasmaak een wereld waarin mensen elkaar maar niet kunnen verstaan. Tragische figuren en meelijwekkende types blinken allen uit in onmacht en miscommunicatie, met alle hilariteit van dien. En dat alles onder de eindregie van Martin van Waardenberg.

Tekst en spel: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij
Regie: Martin van Waardenberg

Tijd : 20.15 uur
Plaats : Amphitheater, Vrijhof Cultuurcentrum, Universiteit Twente Entree : EUR 5,- / EUR 4,- (student / CJP) / EUR 4,- (Xtra-card)

Voor informatie & reserveringen: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.

Gereserveerde kaarten kunnen op de dag zelf tot een kwartier voor de voorstelling worden opgehaald.