Gemeente Eemnes

Eemnes

De mogelijk bestaat om nu in te schrijven op diverse cursussen en workshops voor senioren (50+) bij SeniorWeb Eemnes. Het nieuwe seizoen gaat 13 september van start. Locatie van alle activiteiten: de Bibliotheek aan de Raadhuislaan in Eemnes. Alle cursussen en workshops vinden overdag plaats.

De beginnerscursus (8 lessen op de maandagochtend) en de internet- en e-mailcursus (6 lessen op de maandagmiddag) worden gegeven met het besturingsprogramma Windows Vista en mailprogramma Outlook Express. Heeft u een nieuwe computer met Windows 7 dan is het verstandig in te schrijven voor de cursussen die in januari gehouden worden. Dan maken we ook kennis met het mailprogramma Live Mail.

In september start ook de cursus Digitale Fotobewerking (6 lessen op woensdagmorgen). Het daarbij gebruikte boek bevat een Cd-rom met het programma en de te bewerken voorbeeldfoto's.
Alle cursussen kosten EUR 47.50; daarbij komt de prijs van een boek (ca EUR 16; fotocursusboek met cd-rom: EUR 30). Inschrijven kan telefonisch bij SWO-BEL (035-5314514). Inschrijfformulieren zijn bij de balie in de Eemnesser bibliotheek verkrijgbaar.

Er kan ook worden ingeschreven op workshops. Die bestaan alle uit twee bijeenkomsten op vrijdagmorgen. Er zijn veel mogelijkheden: Meer met Windows Vista (aanvang 17 september), Fotobewerking met Picasa 3 (1 oktober), Etiketten maken met Word/Excel 2007 (één les: 29 oktober), Hoe maak ik mijn eigen stamboom (5 november), Downloaden van muziek en op CD zetten (17 december).

Deelname aan een workshop: EUR 15 (behalve etiketten maken: EUR 7.50). Men zich voor de workshops alleen per e-mail opgeven bij jvmout@gmail.com. Betaling na bevestiging van inschrijving en doorgang op de eerste bijeenkomst. Alle cursussen en workshops vinden alleen plaats bij voldoende deelname.
Verdere informatie over alle activiteiten op http://eemnes.seniorweb.nl (geen www!)