Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Logopediepraktijk Lombardijen start met cursus

Kom 13 september naar gratis informatiebijeenkomst

Wat kunnen ouders doen als communiceren met het jonge kind niet vanzelf gaat?
Logopediepraktijk Lombardijen start in september een cursus voor ouders van jonge kinderen met een taalstoornis/taalachterstand. Het gaat om het Hanen ouderprogramma dat bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele huisbezoeken. Het programma is ontwikkeld in Canada en wordt wereldwijd toegepast. Het doel van de cursus is om ouders te helpen bij het creëren en benutten van dagelijkse situaties om de taalontwikkeling te stimuleren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het beste resultaat wordt bereikt als je taalachterstand op jonge leeftijd aanpakt met inzet van ouders.

De cursus is bedoeld voor ouders van kinderen met een taalstoornis/taalachterstand, die non-verbaal (zonder woorden) communiceren of die maximaal twee à drie woordjes beginnen te combineren. Het Hanen ouderprogramma gaat er van uit dat een kind taal leert in de dagelijkse omgeving. De logopedisten komen dan ook bij de ouders op huisbezoek. Naast de huisbezoeken vinden er ook een aantal groepsbijeenkomsten plaats waar ouders en logopedisten elkaar ontmoeten.

Informatiebijeenkomst, vooraf aanmelden gewenst Voor geïnteresseerde ouders is er op maandagavond 13 september van 19.30 tot 20.30 uur een gratis informatiebijeenkomst in logopediepraktijk Lombardijen aan de Socratesstraat 333. Tijdens deze bijeenkomst wordt meer verteld over de cursus. Ook hoort u wanneer de cursus van start gaat. De kosten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Verwijzing van een arts is noodzakelijk. Het verzoek is om u van tevoren aan te melden voor deze informatiebijeenkomst. Aanmelden kan telefonisch (010-432 57 45) of via de mail (info@logopedielombardijen.nl). In de logopediepraktijk is een folder met meer informatie verkrijgbaar.