D66

maandag 6 september 2010

Debat: Nobelprijs voor het internet?

Marietje Schaake organiseert in samenwerking met ThinkYoung op 13 september a.s. het lunch debat "The Nobel Peace Prize for the Internet?"

De vraag die tijdens het debat ter discussie staat is of het internet een Nobel Vredesprijs zou moeten krijgen.

De sprekers die het debat zullen openen zijn: Marietje Schaake, Riccardo Luna (Hoofdredacteur Wired Italy en ambassadeur van de Internet for Nobel Peace Price movement) en Evgveny Morozov (Hoogleraar Georgetown University).

Luna heeft het internet genomineerd voor een Nobelprijs. Volgens Luna is het internet "het eerste wapen van massa constructie, dat we kunnen gebruiken om haat en conflicten omver te halen en vrede en democratie te verspreiden." Morozov waarschuwt echter dat het voor totalitaire regimes makkelijker is opponenten te onderdrukken door middel van het internet.

Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met ThinkYoung, een denktank die de stem van jonge Europeanen wil vergroten. De voertaal van het debat is Engels.

Indien u interesse heeft bij dit debat aanwezig te zijn, dan verzoeken wij u uw naam en emailadres te sturen naar Anne Schley, anne@thinkyoung.eu. Pers dient zich aan te melden via Petra Rierink, delegatiebrussel@d66.nl. (Na afloop vindt een persconferentie plaats in zaal PHS0A50, 15:00-15:30 uur.)

Datum: maandag 13 september 2010

Tijd: 12:30 - 15:00 uur

Plaats: Europees Parlement Brussel, zaal A1E1