Gemeente Grootegast


Gemeenten, politie en provincie onderzoeken beleving verkeersveiligheid

Bewoners van de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn beschouwen enkele wegen al jaren als onveilig. Reden voor de gemeenten, Regiopolitie Groningen en provincie Groningen om samen de oorzaak van de onveiligheidsgevoelens te gaan onderzoeken. Een van de manieren waarop dat gebeurt, is het uitdelen van een enquête volgende week langs vier wegen in het gebied.

De gemeenten en politie gaan op maandag 13 september langs vier wegen in het Zuidelijk Westerkwartier enquêtes uitdelen aan de weggebruikers op die wegen. Zowel automobilisten als fietsers worden om hun mening gevraagd.

Het uitdelen van de enquête volgt op een aantal radarmetingen die de gemeenten in november vorig jaar verrichtten naar de snelheid en intensiteit van het verkeer in het buitengebied. Op basis van deze metingen en de resultaten van de enquête besluiten de gemeenten, politie en provincie of en welke maatregelen er nodig zijn om de verkeersveiligheid in het gebied en het gevoel daarover te verbeteren.

Geef uw mening!
De gemeenten en de politie willen graag zoveel mogelijk reacties verzamelen en vragen daarom uw medewerking. Bij de enquête wordt een antwoordenvelop meegegeven waarmee u de ingevulde enquête, zonder postzegel, eenvoudig kunt terugsturen. Mocht u de enquête niet langs de weg ontvangen maar toch willen invullen, dan kunt u deze afhalen bij balie Ruimte.

In het najaar wordt u geinformeerd over de uitkomsten van de enquête en de metingen.