Gemeente Etten-Leur

Agenda van de infobijeenkomst op 13 en 20 september

Gemeenteraad

Agenda van de infobijeenkomst op 13 en 20 september

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 13 september aanstaande en op maandag 20 september aanstaande 's avonds vanaf 19.00 uur een openbare infobijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden.

Tijdens de infobijeenkomst van 13 september komen de volgende onderwerpen aan de orde:

* Voorstel vaststellen bestemmingsplan Etten-Zuid

Het college stelt aan de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan Etten Zuid gewijzigd vast te stellen. Het gaat daarbij om enkele tekstuele wijzigingen naar aanleiding van een ingebrachte zienswijze.


* Voorstel vaststellen welstandscriteria Concordialaan 137 / HLO terrein

Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen tegen het voornemen vrijstelling te verlenen voor het project aan de Concordialaan 137 is het bouwplan op een klein onderdeel aangepast. Het college verleent de vrijstelling en stelt een hogere grenswaarde voor enkele wooneenheden binnen het plangebied vast. Bovendien stelt het college de gemeenteraad voor om de welstandscriteria voor dit gebied vast te stellen ten behoeve van de beheerssituatie.


* Voorstel principebesluit Bisschopsmolenstraat - Voorvang

De eigenaren van de percelen op de hoek Bisschopsmolenstraat - Voorvang hebben gevraagd om mee te werken aan aangepaste nieuwbouw op de zuidhoek Bisschopsmolenstraat - Voorvang. Omdat de plannen niet in overeenstemming zijn met het geldende bestemmingsplan, stelt het college aan de gemeenteraad voor in te stemmen met de nieuwe kaders waarmee bij de planontwikkeling rekening moet worden gehouden. De nieuwe kaders vormen tevens de basis voor de herziening van het bestemmingsplan.


* Voorstel vaststellen Archeologiebeleid en vaststellen Erfgoedverordening Etten-Leur

Het college stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met het archeologiebeleid, de Erfgoedverordening Etten-Leur en de daarbij behorende gemeentelijke archeologische beleidskaart. De aanleiding hiervoor is de Wet op de archeologische monumentenzorg, waarmee gemeenten verantwoordelijk worden voor het archeologische erfgoed binnen de gemeentegrenzen.

Tijdens de infobijeenkomst van 20 september komt het volgende onderwerp aan de orde:

* Vervolgbehandeling van het voorstel over het vaststellen van het Archeologiebeleid en het vaststellen van de Erfgoedverordening Etten-Leur

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 6 september 2010 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum in het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op www.etten-leur.nl bij Raad & informatie > Vergaderingen > Infobijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2010 > 13 september

Agenda Inforaad

Werk in uitvoering

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl