De Nederlandse Bank

DNB nauw betrokken bij Week van het geld

Nieuwsbericht

Datum 7 september 2010

De Nederlandsche Bank (DNB) ontplooit in het kader van de Week van het geld diverse activiteiten. Zo is DNB mede-organisator van de opening door prinses Máxima, maandagochtend 13 september. Ook vindt in het Bezoekerscentrum van DNB op dinsdag 14 september een bijeenkomst plaats over de rol van ouders en scholen bij de financiële opvoeding. Dan zal DNB-president Nout Wellink de resultaten van een DNB-onderzoek onder kinderen en hun ouders naar het omgaan met geld bekend maken.

De Week van het geld is er op gericht om kinderen van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. In de Week organiseren diverse organisaties en partners van Wijzer in geldzaken aansprekende activiteiten om kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar te leren omgaan met geld. Ouders, leerkrachten en kinderen vinden op de website week van het geld een overzicht van de activiteiten bij hun in de buurt. Voor de Week van het geld is een speciale krant ontwikkeld, die verspreid wordt onder alle basisscholen in Nederland. In deze krant worden allerlei onderwerpen rondom het thema geld belicht, zoals de geschiedenis van geld, sparen, zakgeld, Prinsjesdag en prijsvragen waarmee kinderen bijvoorbeeld een schoolreis naar het bezoekerscentrum van de Nederlandsche Bank kunnen winnen.

Over de Week van het geld

De Week van het geld heeft als doel kinderen te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan.