Gemeente Achtkarspelen


Wurk oan de wei

Reconstructie de Miedwei te Surhuizum
Op 13 september 2010 start REEF Infra met de reconstructie van de Miedwei te Surhuizum. Van deze weg wordt vanaf de Rysloane tot de Oude Vaart de bestaande asfaltverharding vervangen door een betonverharding. Dit betekent dat de weg vanaf genoemde datum voor het doorgaande verkeer is gestremd. Het werk wordt zodanig uitgevoerd dat de aanliggende percelen zoveel mogelijk voor het bestemmingsverkeer bereikbaar zijn. Overlast voor de bewoners is echter niet te voorkomen.

Nadat de betonverharding is aangebracht, is de weg de eerste drie dagen voor alle verkeer afgesloten. Na deze 3 dagen kunnen fietsers en bromfietsers weer van de weg gebruik maken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan de weg na drie á vier weken nadat het beton is aangebracht weer voor alle verkeer worden opengesteld. De werkzaamheden zullen tot begin december duren.

Indien u vragen heeft over deze werkzaamheden kunt u bellen met H. Nieuwenhuis, afdeling Ruimte, tel. (0511) 54 81 94.

Herstraten Pypkewei - It Noard tussen Augustinusga en Surhuizum Maandag 13 september begint Wegenbouwbedrijf Westra uit Drogeham vanaf de Pypketsjerke met het herstraten van It Noard en een klein deel van de Pypkewei. Vanaf dat moment zal de weg voor al het doorgaande verkeer gestremd zijn tot het werk klaar is (begin december, als het weer meezit). Ook de bus zal in die periode een andere route rijden. Hierover vindt u meer informatie op de website van Qbuzz.

Bereikbaarheid woningen en bedrijven
Het werk wordt in gedeelten uitgevoerd, zodat de aanliggende percelen zoveel mogelijk bereikbaar blijven. Toch zullen woningen en bedrijven soms tijdelijk niet bereikbaar zijn. De aanwonenden krijgen hierover deze week nog een brief

Nog vragen?
Indien u vragen of opmerkingen hebt, kunt u telefonisch contact opnemen met Simon Hulshoff via tel. (0511) 54 81 72. Een mailbericht kunt u sturen naar het mailadres s.hulshoff@achtkarspelen.nl.